In Golfclub
TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Een speciale activiteitenkalender moet invulling geven aan de wensen van veel leden om ook de sociale kant van de golfsport nadrukkelijker in beeld te brengen. Dat bleek maandagavond tijdens een door de seniorencommissie georganiseerde voorlichtingsbijeenkomst waarin het thema ‘Een leven lang golfen’ centraal stond.

Het clubhuis was tot de laatste plaats bezet met vele tientallen bezoekers die aandachtig luisterden naar het inspirerende betoog van Janke van der Werf van de Nederlandse Golf Federatie. Zij plaatste er de sociale cohesie van de golfsport in een breder perspectief en belichtte het belang van de mogelijkheden die golfers ook op latere leeftijd nog hebben.

Ze deed dat samen met Nederlands jongste golfprofessional Bastiaan Haasnoot en golffysiotherapeut Hans Driesman. De laatste liet de bezoekers het meer en beter bewegen tijdens de bijeenkomst een aantal malen in de praktijk brengen. En Bastiaan wilde graag weten hoe de leden zelf invulling willen geven aan een aantal te organiseren zomerse groepstrainingen.

De seniorencommissie streeft naar een breder activiteitenpakket met workshops en trainingen om de oudere leden het plezier in de golfsport nadrukkelijker te laten beleven. Zij doet dat In het kader van haar streven naar de certificering voor het Committed to Seniors. Eind deze maand al starten de eerste groepstrainingen waarvoor deelnemers zich via de wedstrijdkalender op de datum van 20 mei kunnen aanmelden.

Bastiaan Haasnoot gaat de suggesties die de bezoekers daarvoor hebben gegeven samen met Hans Driesman analyseren om daarna met de seniorencommissie te overleggen op welke manier daaraan vorm wordt gegeven. Duidelijk werd al wel dat er ook workshops komen met thema’s als voeding, materiaal, golffitting en dergelijke.

Speciaal voor leden die vragen hebben over sportblessures of ander lichamelijk ongemak heeft Hans Driesman, zo maakte hij bekend, het e-mail-adres sportspreekuur@fysiotherapiedronten.nl geopend. Leden van onze club kunnen op die manier kosteloos advies krijgen bij vragen die zij daarover hebben.

FOTO’S

Van boven naar beneden: Een bomvol clubhuis, de drie sprekers op één foto, oefenen met de golffysiotherapeut, Bastiaan Haasnoot (l) en Janke van der Werf (r), en een aandachtig luisterende zaal naar de betogen van de sprekers.