In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO HEREN 2

Heren 2 speelt zondag zijn laatste competitiewedstrijd op Ameland. Het team is vanmiddag op het Waddeneiland aangekomen om zich voor te bereiden op een ontmoeting tegen Zwolle 2. Op papier zijn beide teams even sterk; de uitslag heeft bovendien geen invloed op de positie van de twee teams in het klassement. Het is vrijwel zeker dat het Amelandse team degradeert.

Met uitzondering van Dames 2 komen alle teams van de Golfresidentie nog een keer in actie. Ook voor het seniorenteam heren is er een uitzondering. Die spelen volgende week vrijdag de laatste wedstrijd. De resultaten van de diverse wedstrijden zullen aan de klassering geen belangrijke wijzigingen meer aanbrengen.

Dames 1 heeft zich er op 22 april al van verzekerd dat het ook volgend jaar weer in de Hoofdklasse speelt. Daar kan het resultaat van komende zondag tegen Lochem weinig meer aan veranderen. De beide teams, die elkaar in Zeewolde treffen, zijn tot nu toe even sterk gebleken.

Dames 2 ontvangt zondag de andere teams uit de poule waarin ze spelen, in Dronten. Dames 2 heeft zelf alle wedstrijden al gespeeld; het slaagde er niet in om er een te winnen. Eén wedstrijd leverde een gelijkspel op, de overige drie leverden geen winstpunten op.

Dronten Heren 1, dat degradeert, speelt zondag zijn laatste wedstrijd bij de Goyer tegen Zeewolde 3. Heren 3 tenslotte, dat al gepromoveerd is, speelt z’n laatste wedstrijd tegen het veel zwakkere Winterswijk. De verwachting is danook dat Heren 3 de competitie afrondt met een maximale score van acht wedstrijdpunten.

De Heren senioren spelen vrijdag 11 mei hun laatste competitiewedstrijd in Biddinghuizen tegen Flevoland 1. Het team uit Lelystad staat onderaan op de ranglijst en dreigt de poule te moeten verlaten. De Dronter senioren, die een zwakke start hadden, herstelden zich op tijd en zullen zich in hun klasse handhaven.

FOTO

Heren 2 met de boot op weg naar Ameland. Het speelt er tegen Zwolle z’n laatste competitiewedstrijd.