In Golfclub

Het team Dronten Heren 3 is na drie speelronden kampioen geworden in de 5e klasse, zonder zelf te spelen, omdat het gastheer was. Naaste concurrent Edese 5 verloor van Heelsum 7 waardoor Dronten Heren 3 niet meer kan worden ingehaald. Met 6 uit 3 is de laatste wedstrijd volgende week slechts een formaliteit tegen de nummer laatst in de poule Winterswijk 4.

Dronten Heren 3 behaalde drie overwinningen, waarvan de laatste twee steeds na een opgelopen achterstand in de greensomes. Werd de eerste wedstrijd nog gewonnen met 10-8 (na een 4-2 voorsprong in de ochtendronde) tegen Edese 5, daarna kwamen de overwinningen moeizamer.

Op de tweede wedstrijddag nam Heelsum 7 een 4-2 voorsprong mee naar de singles. Daarin bleek echter de kracht van Dronten 3 te zitten, want de singles gingen met 9-3 naar Dronten, zodat er een 11-7 zege werd behaald. In de derde partij tegen Nieuwegeinse 3 werd het nog harder werken. In de ochtendsessie had de opponent een voor schier onmogelijk gehouden voorsprong van 5-1 genomen. Nu kwam het dus nog meer aan op de individuele kracht van Dronten en zo geschiedde. Ook nu werden de singles met een score van 9-3 in Drontens voordeel beslecht en prijkte er een 10-8 overwinning op het wedstrijdformulier.

De laatste wedstrijd zou nog van belang kunnen zijn, maar dan moest de Edese als enige concurrent ruim winnen van Heelsum. Het tegenovergestelde gebeurde, want Heelsum won ruim (13-5) en dat betekende meteen het kampioenschap voor Dronten 3.

Het team, bestaande uit Gerard Bosman. Andries Visser, Mark Visch, Karel Theunissen, Eric van der Velden en captain Ed Visch, mag het nu volgend jaar gaan proberen in de 4e klasse.

Dronten Heren 2, dat gisteren wel speelde, moest lijdzaam toezien hoe het door Heren 1 van Dorhout Mees vernederd werd en noodgedwongen een 0-18 van de promovendus in deze poule moest accepteren. Overigens handhaaft Heren 2 zich wel in de 4e klasse omdat Ameland er tot nu toe niet in slaagde om punten binnen te halen. Dronten daarentegen staat op de vierde plaats met 2 punten en nog een wedstrijd te spelen. Dat gebeurt zondag op het Waddeneiland tegen Zeewolde 3.

Voor Heren 1 is het lot al wel bezegeld. Dat degradeert nadat het zondag met 3-15 in Goyer 3 zijn meerdere moest erkennen. De komende zondag nog te spelen wedstrijd tegen Zeewolde 3 kan daar geen verandering meer in aanbrengen.

Ook Dames 2 tenslotte degradeert hoewel het zondag in Nijmegen nog wel met 10-8 won van Hattemse 1.