In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De afkondiging door het kabinet van een strenge lockdown in verband met de corona pandemie heeft voor de golfsport beperkte gevolgen. De belangrijkste is dat flights uit maximaal twee personen mogen bestaan. De organisatie van wedstrijden mag gewoon doorgaan.

Het reserveringssysteem is intussen aangepast aan de eis van twee spelers. Tegelijkertijd is de interval van tien minuten teruggebracht naar acht. Leden die eerder al grotere flights hadden gereserveerd moeten die annuleren en flights voor twee man aanmaken. Bij problemen kan contact worden opgenomen met de regel- en handicapcommissie.

De seniorenwedstrijd van donderdag is de eerste wedstrijd die onder de nieuwe bepalingen wordt gespeeld. Het is de laatste seniorenwedstrijd van dit jaar. De wedstrijd is onderdeel van de competitie om de titel Winterkoning. Half februari wordt die voortgezet. Marco Oussoren en Arthur Vos gaan erin aan de leiding bij respectievelijk de 18 en de 9 holes wedstrijd.

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn ook de openingstijden van de receptie van de OGD tot 19 januari gewijzigd. Wie zijn of haar ballentegoed voor de drivingrange wil opwaarderen kan daarvoor op maandag, woensdag en vrijdag van 12.00 tot 13.00 uur terecht met uitzondering van eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Gebruik van mondkapjes is verplicht.