In Golfclub

Zo zou in de optiek van Jurrian van der Vaart hole 7 eruit moeten zien. Veel meer water dan nu het geval is.

TEKST HANS DE JONGH | ILLUSTRATIE INFINITE VARIETY GOLF HOLLAND

In de Fore Seasons die begin volgende week verschijnt legt Jurrian van der Vaart in een interessante beschouwing uit hoe in zijn beleving onze golfbaan eruit zou moeten zien. Met slimme strategische verbeteringen en innovatieve constructiemethoden kan die mooier, uitdagender en plezieriger zijn om te spelen, is zijn overtuiging.

Jurrian van der Vaart is een golfprofessional die in een recent verleden zijn sporen zowel op de Europese als de Amerikaanse Tour heeft verdiend en nu samen met Frank Ponte het internationaal bekende architectuurbureau Infinite Variety Golf Holland vormt. Enige tijd geleden ontvouwde hij zijn visie daarvoor op een bijeenkomst georganiseerd door de VvE en SBA Groen & Golf.

De nieuwe Fore is een echt decembernummer geworden met interviews met nieuwkomers Natasja Hoegee, Jan de Jonge en Jon Douma. Mireille van der Velden zegt erin het jammer te vinden dat De Vier Seizoenen nog steeds gesloten moet blijven en penningmeester Kees Broek heeft het onder meer over de bouw van de buggyloods. Hans Driesman legt erin uit waarom een goede weerstand in coronatijd zo belangrijk is.

Als vanouds zijn er de columns van Andy Houtkamp, voorzitter Jan Haasnoot en Juan P, is er de bijdrage van de golfpro’s, bereidt Richard de Rooy een Engels nagerecht voor het kerstdiner en is er een serie korte berichten. Daarin aandacht voor een geluksvogel in de Postcodeloterij, twee nieuwe ereleden en drie nieuwe Leden van Verdienste, de Golfer van het Jaar en de uitreiking van de Gouden Kikker.