In Golfclub

De cover van het kerstnummer van de Fore Seasons

TEKST HANS DE JONGH

Het kerstnummer van het digitale clubmagazine Fore Seasons, dat donderdag in de mailbox van de leden valt, staat weer bol met verrassende verhalen. George Gerritsen blikt erin terug op zijn eerste anderhalf jaar als voorzitter van de golfclub. In een interview zegt hij er verbaasd over te zijn dat de buitenwereld in weerwil van veel initiatieven en activiteiten nog altijd denkt dat er een hek om de Golfresidentie staat.

In het magazine staat ook een interview met Andy Houtkamp, voor velen een bekende naam. De radio- en televisiecommentator van Langs de Lijn woont sinds kort op de Golfresidentie en voelt zich er nu al thuis. “Het was een droom die in vervulling ging”, zegt hij erover. Dat vindt ook Piet Winckelmolen, de voorzitter van de Hattemse golfclub die ook de Golfresidentie als zijn domicilie koos. Piet Winckelmolen, die als militair ooit leiding gaf aan de eerste multinationale gevechtsbrigade van de ISAF in Afghanistan, is vooral gecharmeerd door de mooie huizen.

In de Fore vertelt Herman Kok in de rubriek De andere ik van… dat hij vooral de rol van gastheer wil vervullen als hij marshal is. De lezer maakt ook kennis met Harry Agricola, een van de vele nieuwe leden van de club (“Ik ben een blijvertje”). Golffysiotherapeut Hans Driesman geeft weer zeer waardevolle tips om golfblessures te voorkomen en golfprofessional Jean Maurice van Ham doceert uit zijn tips- en trukendoos om je golfspel te verbeteren.

Baancommissaris Arie van der Graaf legt in het nieuwe nummer haarfijn uit waardoor de problemen bij de waterafvoer op de tweede lus van de baan worden veroorzaakt. De tweede negen is nu al enige tijd met regelmaat een aantal dagen achteren dicht en dat leidt tot onbegrip. Guus Calis tenslotte vertelt in het nieuwe nummer over zijn indrukwekkende boek dat vorige week verscheen. In Van Pangea tot Golf geeft hij een gedocumenteerd antwoord op de vraag welk land de bakermat is van de golfsport, Nederland of Schotland.