In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

De golfclub introduceert in het nieuwe golfjaar een competitie voor business leden. Daarvoor zijn in de nieuwe, voorlopige, wedstrijdkalender zes speeldata gereserveerd. Op 7 april moet de eerste wedstrijd worden gespeeld. Business clubleden van de Golfresidentie zijn naast bedrijfsleden en sponsoren ook vertegenwoordigers van externe bedrijven.

Naast een competitie voor de business leden worden ook andere activiteiten georganiseerd. Daarbij valt te denken aan uitjes naar bedrijven van andere clubleden danwel bij bedrijven in de regio; thema-bijeenkomsten en interactieve lezingen over ondernemers gerelateerde onderwerpen. Voor 2021 staat er ook een Business Club on Tour op het programma met een lang weekend op golftrip naar het buitenland.

In de nieuwe wedstrijdkalender is ook weer een Ryder Cup voorzien met de golfclub Flevoland uit Lelystad. Beide partijen zijn met elkaar in gesprek om aan de randvoorwaarden te voldoen. Er wordt rekening mee gehouden dat er ook weer om de Solheim Cup wordt gespeeld. Daarvoor zou het damesprogramma moeten worden aangepast. De Ryder Cup is in handen van Dronten; de Solheim Cup bleef in Lelystad.

De damescommissie heeft een aantal voor Dronten vrij onbekende wedstrijdvormen in het programma voor 2020 opgenomen zoals een Hidden wedstrijd en een Patsome wedstrijd. De weekeindcommissie wil volgend jaar een Glow in the dark wedstrijd op touw zetten en de seniorencommissie heeft haar zomercompetitie voor het eerst standaard uitgebreid met 9 holes wedstrijden.