In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Het Heren 3 team, met captain Ed Visch, dat het afgelopen weekeinde in de NGF-competitie met veel overtuiging officieel kampioen werd en van de 5e naar de 4e klasse promoveert, is op het terras van het clubhuis na de Profile competitie door het bestuur met bier in de bloemetjes gezet. 

Nieuwe voorzitter George Gerritsen had zich geen mooiere start van zijn functie kunnen bedenken. Hij liet zijn gelukwensen gepaard gaan met voor elk teamlid een verfrissend doosje kwaliteitsbier. Dat werd uiteraard zeer gewaardeerd door Karel Theunissen, Mark Visch, Andries Visser, Ed Visch, Gerard Bosman en Eric van der Velden.

Op de valreep van de competitie is het seniorenteam dat in de 4e klasse speelt ontsnapt aan degradatie. Hoewel het met 7-11 verloor van Flevoland en daardoor met hetzelfde puntentotaal als Dorhout Mees in de eindrangschikking eindigde, is het toch de ploeg uit Biddinghuizen die degradeert.

Volgens rekenmeesters van de NGF heeft dat alles te maken met de opbouw van de uiteindelijke uitslag waardoor Dronten op de vierde plaats van het klassement eindigde en Dorhout Mees onderaan bleef bungelen. Dat Dronten uiteindelijk ook van Flevoland verloor was niet voorzien; er werd vanuit gegaan dat het team uit Lelystad aan het kortste eind zou trekken.

Het was danook best een pittige wedstrijd. Flevoland zette ’s morgens al gelijk de toon door de dubbels met 4-2 te winnen. Na de lunch, bij de singles, werd de uitslag opnieuw door Lelystad bepaald. Ook hier verloor Dronten op punten en werd het 7-5 hetgeen een overall uitslag van 11-7 in het voordeel van de tegenpartij opleverde.

FOTO
Het kampioensteam Heren 3 dat met bier in de bloemetjes werd gezet. Op de foto ontbreekt invaller Ferry Sijtsma.