In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De Gerard de Vries Trofee is gewonnen door Arjan Flierman en Piet Geraets. Het gelegenheidskoppel had met een playing handicap van 23 aan 66 slagen genoeg om de ranglijst aan te voeren. Het was voor de twaalfde keer dat om de trofee werd gestreden. Er werd Greensome Strokeplay gespeeld; het aantal deelnemers van 56 was verrassend hoog.

De opbrengst van de Gerard de Vries Trofee is traditioneel bestemd voor de Stichting Handicart. Dick Prins is consul bij de Golfresidentie van die stichting en daarmee organisator van de wedstrijd. Die bracht netto € 500 op, iets meer dan vorig jaar. Deelnemers konden een mulligan kopen waarvan de baten voor de stichting zijn. Ook het inschrijfgeld gaat naar de stichting.

Met de Trofee eert de vereniging de inmiddels overleden Gerard de Vries die vooral gedurende de beginjaren van het bestaan van de golfclub een belangrijke taak vervulde. De eerste jaren reikte Gerard de Trofee nog persoonlijk uit; na diens overlijden nam zijn echtgenote Coby die taak aanvankelijk over. Coby was nu wel aanwezig maar liet de eer aan de wedstrijdcommissie.

Om de Gerard de Vries Trofee wordt altijd op Hemelvaartsdag gespeeld, opvallend genoeg onder meestal ideale weersomstandigheden. Dat was ook dit keer het geval. Terwijl het de afgelopen dagen meer dan zomers warm was voorspelden de meteorologen voor deze dag minder fraai weer. Maar niets was minder waar. De regen bleef op afstand en de zon kwam af en toe tevoorschijn.

Winnaars Arjan Flierman en Piet Geraets hadden drie slagen voorsprong op Eric van der Velden en Arthur Vos (phcp 16) en vier op de nummers drie Annely en Karel Theunissen die met phcp 20 speelden. Drie andere koppels die ook met 70 slagen netto binnenkwamen waren Johan van der Kamp en Gerda Dijkman, Bart den Ouden en Ilse van Dissel en Ferry Wobma en Jeroen van Vliet.

Consul Dick Prins van de stichting Handicart dankte de deelnemers aan de wedstrijd voor hun financiële bijdrage aan de stichting, maar stelde gelijktijdig vast dat de bijdrage van de Golfresidentie helaas achterblijft bij de kosten die de stichting maakt. Hij hoopte daarom dat meer mensen donateur willen worden en zich via een mail naar hem daarvoor willen aanmelden.

FOTO

Winnaars Arjan Flierman (r) en Piet Geraets met in hun midden Miep Hauer die samen met Marijke Prins de wedstrijd leidde.