In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO FAMILIE-ARCHIEF

Op 75-jarige leeftijd is Lauran van Dongen, die aan de Herfst woonde,  overleden. Lauran was al enige tijd ziek en wist dat hij niet meer kon genezen. Hij wordt zaterdagmiddag in de beslotenheid van de familie in Lelystad gecremeerd. 

Lauran werd eind december 2007 lid van onze golfclub, kort nadat hij zich op de Golfresidentie had gevestigd. Hij was onmiddellijk al een fervent golfer en dito deelnemer aan de seniorencompetitie. Hij liet zich ook geregeld bij andere wedstrijden zien.

Al na twee jaar lukte het hem om de kampioenstitel bij de senioren binnen te halen. Zijn naam prijkt sindsdien op de Hall of Fame. Vanwege persoonlijke omstandigheden kreeg Lauran steeds minder aandacht voor het golfen; eind vorig jaar dwong een longziekte hem om ook zijn lidmaatschap te beëindigen.

Lauran, die in het Brabantse Etten-Leur was geboren en in zijn arbeidzaam leven technisch adviseur was bij een grote multinationaal, overleed op 7 mei in zijn slaap. De familie heeft ervoor gekozen om na de crematie de rouwkaarten te verzenden.