In Golfclub

Nancy en Vincent Uhlenbeck reiken de putter samen uit aan winnaar Jeroen van Vliet.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Jeroen van Vliet heeft de vijftiende putterwedstrijd gewonnen. Dat gebeurde pas na een sudden death met Mark Visch. Beiden hadden in de wedstrijd 36 putts gemaakt en speelden op de puttinggreen voor de herkansing. Na twee pogingen lukte het Jeroen om Mark een punt af te snoepen en was de wedstrijd voorbij.

Het was overigens niet de enige sudden death die moest worden gespeeld. Ook Trees Lanting en Marcel Vonk, beide noteerden 38 putts in de wedstrijd,  moesten elkaar bekampen. Het ging daarbij om de vierde en vijfde plek. Marcel trok hier aan het langste eind. De derde plaats ging naar Hans Heidemeijer. Hans kwam als enige met 37 putts binnen.

Jeroen van Vliet won de Odyssey putter met de Pistol Grip. De putter was, zoals elk jaar, beschikbaar gesteld door Uhlenbeck Interim Management. Nancy en Vincent Uhlenbeck reikten de putter samen uit. Zij sponsorden niet alleen de prijzen van de puttwedstrijd maar ook die van de Stablefordwedstrijd. Bovendien trakteerden zij de deelnemers in de baan op een verfrissend ijsje.

De Stablefordwedstrijd werd bij de lagere handicappers (van 5.6 tot 20.0) gewonnen door Jelle van Veen met 42 pnt. Janny Huiberts werd met 38 pnt tweede en Karel Theunissen derde met 37 pnt. Bij de hogere handicappers werd Ria van Miltenburg winnaar met 43 pnt, Robin van Schaik tweede met 41 pnt en Louise Rasing met een gelijk puntenaantal derde.