In Golfclub

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Vishandelaar Hessel Ras heeft van de tiende wedstrijd uit de seniorencompetitie toch nog een memorabele gebeurtenis weten te maken nadat de weergoden de spelers eerder totaal in de steek hadden gelaten. De visspeciaalzaak van De Kiel in Dronten sponsorde traditiegetrouw de competitie met zijn onvolprezen maatjesharing die dit jaar opnieuw van superieure kwaliteit was: gezond, romig en vet, oordeelden de deskundigen.

Die mening werd door de golfers ruimhartig gedeeld. Tineke van Beijnum en Tineke van der Ende van de seniorencommissie brachten de haring bij de schuilhut van hole 14 als onvolprezen ambassadeurs van dit zeebank aan de man. Zij schonken er ook een glaasje Corenwijn uit een stenen kruik bij die ook nu weer genereus werd gesponsord door Jack Hansen van Gall & Gall. Die hield daarmee een jarenlange traditie in ere.

Het weer liet zich aanvankelijk nog van zijn betere kant zien nadat woensdagavond door het KNMI niettemin Code Geel voor heel Flevoland was afgekondigd en ’s avonds en ’s nachts nog 16 millimeter neerslag op de baan was neergekomen. In de loop van de ochtend echter veranderde het weerbeeld opnieuw en werd menig flight onaangenaam verrast door stevige hoosbuien die hun invloed deden gelden op het wedstrijdresultaat.

Nochtans wist Aty Schenk bij de hogere handicappers de 18 holes wedstrijd met maar liefst 41 punten te winnen en manoeuvreerde Johan van der Kamp zich op de tweede plek met 39 pnt. Derde werd Mient Krol met 36 pnt. Bij de lagere hcp’ers was de eerste plek voor Jelle van der Veen met 37 pnt, werd Natasja Hoegee tweede met 35 pnt en Ton Eggink derde met 34 pnt. Bij de 9 holers was het opnieuw Herman van Oostrum die won. Hij bleef met 18 punten de concurrentie de baas.