In Golfclub

DOOR HANS DE JONGH

Voor de 23ste keer starten dit weekeinde de wedstrijden om het clubkampioenschap matchplay voor dames en heren. Er hebben zich 21 kandidaten aangemeld. Titelverdediger bij de heren en Golfer van het Jaar Jon Douma is niet van de partij. Zaterdagmorgen om acht uur beginnen de voorrondes. Zondagmiddag zijn de finales.

Opvallend is dat er na acht jaar weer een clubkampioenschap dames is. In 2013 was dat voor het laatst. Toen ging de titel naar Ilse van Dissel. Begin dit jaar heeft de wedstrijdcommissie bepaald dat het dameskampioenschap doorgaat ongeacht het aantal deelnemers. Niettemin is de organiserende weekeindcommissie er teleurgesteld over dat zich slechts twee dames hebben ingeschreven.

De eerste twee rondes bij de heren gaan over 9 holes en worden op zaterdagochtend gespeeld op de holes 10 tot en met 18. Zaterdagmiddag zijn de kwartfinales. Zondagmorgen staan de halve finales en zondagmiddag de finale op het programma. Die gaan over 18 holes. De dames spelen zondagmiddag alleen de finale. Zij spelen achter de herenfinale aan.