In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

De Heren senioren van de Golfresidentie die vandaag hun eerste wedstrijd in de NGF-voorjaarscompetitie speelden, hebben weinig heel gelaten van hun tegenstanders. Met maar liefst 20-2 werd Emmeloord de les gelezen door de Drontenaren die vorig jaar promoveerden van de vierde naar de derde klas. 

Het team van captain Feike Greidanus doet als Heren 50+ 27 holes mee in de competitie. Vorige week had het een thuiswedstrijd; het team zou dan gastheer zijn geweest. Die wedstrijd kwam door de overvloedige regen te vervallen. Daardoor kwamen de senioren vandaag voor het eerst in actie.

Bij de Singles en Greensome wedstrijden werd slechts één partij verloren. Vanwege het aantal gewonnen holes kreeg Dronten ook nog eens vier matchpunten cadeau waardoor de eindstand 20-2 werd. Met deze opzienbarende winst gaan de heren gelijk aan de leiding in poule P24 van de voorjaarscompetitie.

Het team bestaat naast captain Feike Greidanus uit Marco Oussoren, Ad Veringa, Jelle van der Veen, Kees Westland en George Gerritsen. De reservespelers zijn Eric Hogenbirk en Piet van der Sar. Over een week spelen de heren hun tweede wedstrijd. Tegenstander is dan Zeewolde. Zeewolde staat vierde op de ranglijst. Het verloor vandaag met 14-8 van Heidemeer.