In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

In de tweede ronde van de NGF-competitie die het afgelopen weekeinde werd gespeeld, hebben de teams uit Dronten zich herpakt na de teleurstellende start van een week eerder. Van de vier teams die in actie kwamen werden de wedstrijden door twee teams gewonnen, één team speelde gelijk en het vierde team verloor op eigen terrein.

De Heren Reserve 36 holes zetten in Nunspeet de wedstrijd tegen Havelte naar eigen hand en kwamen met 8-10 het clubhuis binnen. Vier punten werden bij de Foursomes binnengeharkt en zes bij de singles. Het team van captain Jurgen Mulder staat nu op de derde plaats in de rangschikking.

Het Heren Standaardteam 36 holes met captain Erwin Hammer had het in een uitzonderlijke thuiswedstrijd niet gemakkelijk tegen het overheersende Havelte. De Foursomes leverden slechts twee punten op. Bij de singles werden 5 punten genoteerd.

Een gelijkspel was er voor Dronten 1 Heren 27 holes dat tegen Sint Nyk een eindstand van 11-11 op de borden zette. De singles leverden hier zeven punten op; bovendien waren er twee matchpunten vanwege het aantal gewonnen holes. Bij de Greensomes bleven de mannen van teamcaptain Bas Maatman op twee punten steken.

Dronten 2 Heren 27 holes tenslotte dat in Emmeloord speelde, wist met een keurige 15-7 Heidemeier op de knieën te krijgen. Acht punten bij de singles en 5 bij de Greensomes plus twee matchpunten. Daarmee profileerde het team van captain Allard Berends zich als een gedegen middenmotor. Het staat nu derde in de rangschikking.