In Golfclub

Een tevreden team van Heren 2 na de winst op Zwolle.

Herenteam 36 holes vindt na knappe winst op Driene aansluiting bij de top

DOOR HANS DE JONGH

Het Heren 2 team van de Golfresidentie Dronten heeft ook de tweede wedstrijd in de NGF-competitie met veel overtuiging gewonnen. Het team van captain Jan Haasnoot gaat daarmee overtuigd aan de leiding in poule H244 van de vierde klasse met uitzicht op promotie naar de derde klasse.

Carl Mulder, Henk Nieuwenhuizen, Ad Veringa, René Vos, Hans Driesman en de captain zelf dwongen koploper Zwolle met 12-6 op de knieën. Bij de Foursomes waren Carl en René goed voor twee wedstrijdpunten evenals Ad en Hans. Bij de singles werden de punten binnengeharkt door Jan Haasnoot (1), Carl Mulder (2), René Vos (1), Ad Veringa (2) en Hans Driesman (2).

Volgende week zondag, 14 april, speelt het team tegen Heidemeer. Dat staat nu nog onderaan. Daarna zijn de Drontenaren gastheer en op zondag 12 mei spelen ze de finalewedstrijd in Zwolle tegen Martensplek.

Het enige herenteam dat in de competitie meespeelt in de 36 holes heeft door een knappe winst van 6-12 op Driene de aansluiting bij de top gevonden. De derdeklasser wist zowel in de Foursomes als bij de singles fraaie scores neer te zetten. De combi’s Jurgen Mulder/BasWierda en Mark Visch/Edwin Hammer waren goed voor elk twee punten. Door de individuele winst van Mark Visch, Bas Wierda, Jari Noordhof en Edwin Hammer kwamen daar ’s middags nog acht punten bij.

Het Heren 1-team 27 holes dat vorige week nog met 9-9 gelijk wist te spelen tegen Veldzijde, moest nu met 14-4 het onderspit delven tegen de Hilversumse. Sander van Rijn en Michael Schouten zorgden met hun overwinning in de ochtend nog voor een sprank hoop. Na de singles bleef daar weinig van over. Met een verlies van 14-4 werd de terugreis aanvaard.

Het lukte ook Heren 3 niet om in een positieve stemming te geraken, hoewel ook hier met een acceptabele tussenstand van 3-3 na het ochtendritueel voldoende perspectief ontstond voor de singles. Het draaide daarentegen op een lichte deceptie uit. Met winst voor Andries Visser en een gelijkspel voor Gerard Bosman kwamen er nog slechts drie punten bij. Twee singles gingen verloren op hole 17 en twee op de laatste hole. “We waren dichtbij, maar trokken met 12-6 uiteindelijk helaas aan het kortste eind”, aldus teamcaptain Ed Visch.

Het damesteam Hoofdklasse slaagde er voor de tweede week op rij niet in om de wedstrijd naar de hand te zetten. Tegen de Twentsche moesten de dames een behoorlijke veer laten. Zij verloren de partij met 13-5. Ze staan nu onderaan in de rangschikking. Het koppel Tineke Visch en Marja Kosterman wist uit de Greensomes nog één punt binnen te harken. Daarna wisten Tineke Visch en Annely Theunissen in de singles daar elk nog twee punten aan toe te voegen.