In Golfclub

Sfeerbeeld van de prijsuitreiking tijdens de eerste Beste Buren Bokaal in Biddinghuizen.

DOOR HANS DE JONGH

Er komt dit jaar opnieuw een Battle van het Jaar om de Beste Buren Bokaal. Het eerste deel van de strijd om deze cup-met-de-grote oren tussen de golfclubs van Dorhout Mees en de Golfresidentie wordt in Biddinghuizen gespeeld. Dat gebeurt op zaterdag 1 juni. Inschrijven is al mogelijk in ieders eigen wedstrijdkalender. Op zaterdag 24 augustus speelt de Golfresidentie de thuiswedstrijd.

De Battle van het Jaar werd in 2018 gewonnen door de Golfresidentie; Dorhout Mees ging in de tweede ronde knock out. Het was wel met de hakken over de sloot voor Dronten. De Golfresidentie scoorde gemiddeld 52,23 Stablefordpunten. Dorhout Mees bleef steken op een gemiddelde van 51,46 punten. Aan beide wedstrijden werd door ruim tachtig spelers meegedaan.

De Battle van het Jaar is vooral bedoeld als een vriendschappelijke ontmoeting tussen de twee goeie buren. Deelnemers van de tegenpartij betalen daarom op elkaars baan geen greenfee. De enige verplichting die zij aangaan is meedoen aan het gemeenschappelijke warm buffet na afloop van de wedstrijden. De buffetten werden vorig jaar zowel in Biddinghuizen als in Dronten hoog gewaardeerd.

Jan Everts, voorzitter van de wedstrijdcommissie van Dorhout Mees, is blij dat de twee clubs elkaar dit jaar weer in een heuse battle gaan treffen. Ook de wedstrijdcommissie in Dronten vindt het een eervolle taak om de trofee dit jaar te mogen verdedigen. Hoewel de wedstrijden worden georganiseerd door de seniorencommissies, staat deelname open voor alle leden.