In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO HEREN 2

Met – hoe kan het ook anders – een Nobeltje, het typische likeurtje dat alleen bij Ameland past, heeft Heren 2 de overwinning op Zwolle gevierd. In de laatste NGF-competitiewedstrijd werd met 16-2 stevig afgerekend met de Zwollenaren nadat zaterdagmiddag al een 4-2 voorsprong werd opgebouwd in de eerste negen holes Greensome wedstrijd.

Door de diepe buiging die Zwolle vandaag bij de singles moest maken voor het team van captain Jan Haasnoot eindigt Dronten nu op een respectabele derde plaats van poule H239 in de 4de klasse. Het moet Sint Nyke 3 en Dorhout Mees weliswaar voor zich dulden, maar keert Zwolle en Ameland ferm de rug toe, nadat het vorige week nog met een dramatische 0-18 van Dorhout Mees verloor.

Het team met Carl Mulder, Luuk Mulder, Henk Nieuwenhuizen, Jan Haasnoot, René Vos en Ad Veringa arriveerde vrijdag al op het Waddeneiland om zich goed te kunnen voorbereiden op de ontmoeting met Zwolle dat in de competitie op exact gelijke hoogte was gekomen. Daar hoorde ook een proeverijtje van het Nobeltje bij in een gezellig lokaal etablissement.

Bij Heren 3 ging de vlag ook uit; het wist vorige week al dat het van de 5e naar de 4e klas zou promoveren maar haalde vandaag in de laatste wedstrijd tegen Winterswijk 4 een monsterscore binnen door met 17-1 haar klasse nog maar eens te bevestigen. In Heren 3 spelen Karel Theunissen, Eric van der Velden, Andries Visser, Ferry Sijtsma, captain Ed Visch en zoon Mark Visch.

Minder goed ging het met Dronten Heren 1 dat in de 3e klasse maar niet tot scoren kwam. Het team van Bas Maatman mag het volgend jaar in de vierde klasse gaan proberen. De wedstrijd van vandaag, tegen Zeewolde 3, werd met 4-14 verloren. Marco Oussoren en Jeroen Onkenhout redden nog de eer door bij de Greensomes de punten met de tegenstander te delen.

Dames 1 heeft de laatste competitiewedstrijd met 9-9 gelijk gespeeld tegen Lochemse 1 en is daarmee op de derde plaats terechtgekomen in het eindklassement met eenzelfde aantal wedstrijdpunten als de nummer twee dat een iets beter doelsaldo heeft. De dames, die een bewonderswaardige entree in de Hoofdklasse maakten, noteerden slechts één verliespartij, twee winstpartijen en één gelijkspel. Dames 2, dat zondag gastvrouw was, wist al dat het van de tweede naar de derde klasse degradeert.

 

FOTO

Met een Nobeltje werd op Ameland de klinkende overwinning op Zwolle 3 gevierd.