In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO’S KAREL THEUNISSEN

Het kampioenschap dat Heren 3 op de laatste competitiedag bezegelde met een klaterende overwinning van 17-1 op Winterswijk, is zondagavond in het Gelderse Heelsum in stijl gevierd. Behalve dat teamcaptain Ed Visch door de sportieve tegenstanders werd gekroond tot “King Ed” werden drie leden van het succesteam ook gejonast, een golftraditie die hoog wordt gehouden als een team kampioen wordt en promoveert.

Heren 3 was erin geslaagd om alle wedstrijden die het in de competitie moest spelen te winnen, waardoor het met een maximale score van acht winstpunten de concurrentie ver achter zich liet en de laatste wedstrijd tegen Winterswijk zorgeloos tegemoet kon treden. Misschien zorgde die ontspannen instelling wel voor zoveel positieve motivatie dat het de tegenstander al snel feilloos op de knieën kreeg.

Karel Theunissen, Eric van der Velden, Andries Visser, Gerard Bosman, Mark Visch, invaller Ferry Sijtsma en teamcaptain Ed Visch vormden van meet af aan een prima team dat in elke competitiewedstrijd domineerde. Na drie gespeelde wedstrijden was het kampioenschap danook al een feit. Zonder zelf te spelen werden de leden van Heren 3 vorige week zondag thuis al kampioen en wisten ze dat ze volgend jaar in de vierde klasse van de NGF-competitie uitkomen.

De formidabele overwinning op Winterswijk, dat zelf overigens niet één wedstrijd in deze competitie wist te winnen en onderaan de ranglijst eindigde, bevestigde de kwalitatieve sterkte van Heren 3. Tijdens het slotdiner, in het sfeervolle clubhuis van Heelsum waar de laatste partijen vandaag werden gespeeld, werd dat in toespraken van de tegenstanders ook nog eens aangehaald.

FOTO’S

In stijl vierde Heren 3 het behalen van het kampioenschap en ging een aantal teamleden te water….