In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Na een zorgvuldig opgebouwde toespraak heeft Paul Verheijen tijdens de algemene ledenvergadering van de golfclub Feike Greidanus volkomen verrast met de Gouden Kikker. De Gouden Kikker is een onderscheiding waarmee waardering en respect wordt uitgedrukt van leden voor leden. De kikker, ook wel de publieksprijs genoemd, wordt jaarlijks uitgereikt.

Paul Verheijen die de onderscheiding vorig jaar kreeg vanwege zijn jarenlange activiteiten voor de sponsorcommissie, wilde Feike vooral onderscheiden als een stille kracht op de achtergrond die voor de vereniging niettemin van grote waarde is. Hij doelde daarmee op Feike’s jarenlange functie van teamcaptain bij de NGF-competitie en zijn inzet voor de organisatie van de Polderbokaal.

De Gouden Kikker wordt sinds 2000 uitgereikt. André Hartgring was de eerste die de onderscheiding ontving. Daarna ging de kikker achtereenvolgens naar Bram Hauer, Harry Peeters, Siggi Grundmann, Heidi Tets, Koos Aarse, Maartje Bertelink, Femmie Walet, Guus Krens, Ferry Wobma, Marga Bentum en Paul van der Hulst, Ed Visch, Marijke Prins, Hans de Jongh, redactie Fore en Paul Verheijen.

Golfer van het jaar

Voor het derde jaar op rij werd Danny de Busser golfer van het jaar. Danny had z’n exact handicap in 2017 verlaagd met maar liefst 57 procent. Hij ging van 0,7 naar 0,3. De runner up was beginnend golfer Marco van Gurp. Zijn handicap daalde vorig jaar van 54 tot 34. Voor de titel Jeugdgolfer of jeugdgolfster van het jaar waren dit keer geen kandidaten.

FOTO

Een volkomen verraste Feike Greidanus neemt uit handen van Paul Verheijen (r) de Gouden Kikker in ontvangst.