In Golfclub

Henk Nieuwenhuizen met de Kabul Cup. Carl Mulder, gekleed in het uitgaansuniform van de Gele Rijders, reikt hem voor de tiende keer uit.  Onder: Carl heeft voor zijn vrienden ook een bijzondere onderscheiding: een Commanders Coin. Sita van Dijk neemt de munt dankbaar in ontvangst voor haar overleden echtgenoot Roland.

      

Henk Nieuwenhuizen wint tiende aflevering van wedstrijd om Kabul Cup

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Carl Mulder, de hoofdpersoon rond de Kabul Cup, heeft zijn vrienden persoonlijk onderscheiden met een heel bijzondere Commanders Coin. Dat gebeurde tijdens een party na afloop van de tiende wedstrijd om de Kabul Cup. Henk Nieuwenhuizen won die met 39 Stablefordpunten.

Carl heeft de Commanders Coin speciaal voor deze gelegenheid laten ontwerpen. Henk Nieuwenhuizen kreeg het eerste exemplaar aangeboden. De coin werd ook uitgereikt aan Sita van Dijk. Haar overleden echtgenoot Roland maakte deel uit van de vriendengroep.

De uitreiking stond bol van symboliek en emotie. De Kabul Cup werd in het leven geroepen door de vriendengroep van Carl. Carl was toen op missie in het door oorlog zwaar geteisterde Afghanistan. Sindsdien wordt er elk jaar gestreden om de beker.

In de Fore Seasons, het digitale magazine van de golfclub van de Golfresidentie, wordt uitgebreid ingegaan op de Kabul Cup, de coin en de challange coin, alsmede de betekenis ervan voor de vriendengroep. De nieuwe Fore Seasons verschijnt in de derde week van september.