In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Er wordt het komend weekeinde een grote drukte verwacht in verband met de viering van het 4e lustrum van de golfclub. De drie wedstrijden die zijn georganiseerd trekken veel deelnemers, meer dan waarop de lustrumcommissie had durven hopen. Voor de jubileumeditie van het Dronten Open gaan ruim honderd man van start; de Texas Scramble over 9 holes op vrijdagmiddag telt 40 deelnemers en voor de Cross Country op zondag hebben zich 80 leden aangemeld.

De opbrengst van alle wedstrijden heeft de lustrumcommissie, onder voorzitterschap van Dick Prins, bestemd voor de Tarpania’s Hoeve in Swifterbant. Daar kunnen ernstig zieke kinderen met hun gezinsleden even tot rust kunnen komen in speciaal voor hen gebouwde vakantiehuizen. Het geld dat voor het goede doel wordt ingezameld zal aan de Stichting Vrienden van de Tarpania’s Hoeve worden aangeboden tijdens het gala dat de golfclub in december organiseert, ter afsluiting van het lustrumfeest.

De start van het lustrumweekeinde is vrijdagmiddag om 16.00 uur met een Texas Scramblewedstrijd over negen holes. Na afloop ervan is er in het clubhuis een muzikaal optreden van het Four Seasons Kwartet met Han Meyer achter de piano, Jan Essing op de gitaar, Maarten Mast aan de bas en Roel Smits achter de drums. De wedstrijd wordt gesponsord door Fietsenwinkel Jan Brinkman die ook prijzen heeft voor een putterwedstrijd voor de jongere jeugd.

Het Dronten Open met 102 deelnemers gaat zaterdagmorgen om 9.00 uur van start. De laatste deelnemer vertrekt om 13.24 uur. Het Open wordt over twee banen gespeeld; de tweede lus van de Golfresidentie en de negen holes van de Openbare Golfclub Dronten. Sponsor van deze wedstrijd is, als vanouds, Volvo garage Jacob Schaap. Biologisch fruitteler Robert Elshof van de Van der Hamlaan, heeft voor alle deelnemers een appel voor de dorst. Daarnaast trakteert hij de club ook op de appels die nodig zijn om voor honderd man appeltaart te bakken.

Het klapstuk van het lustrum wordt de Cross Country op zondag, een tegendraadse wedstrijd genoemd over 20 eigenzinnige holes, met bij de start op elke hole een flight van vier. De voorbereidingen daarvoor zijn maanden geleden al begonnen. De Cross Country start om 12 uur met een shotgun; vanaf 10 tot 11 uur worden de deelnemers in het clubhuis verwacht. Om 11.15 uur volgt een uitgebreide uitleg van wat de commissie heeft bedacht om er een heuse Cross Country van te maken.

Sponsor van deze wedstrijd is Broekhuis Opel; de Mitra Drankenwinkel treedt als co-sponsor op. Na afloop van de wedstrijd is er in het clubhuis eerst de prijsuitreiking, gevolg door een buffet waarvoor zich intussen zo’n 80 man hebben aangemeld.

FOTO

Appels voor de dorst voor de deelnemers aan het Dronten Open van biologische fruitteler Robert Elshof.