In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO BERTUS DEN HAAN

De jarige golfclub van de Golfresidentie Dronten trakteert de ruim honderd deelnemers aan het Dronten Open van komende zaterdag op zelfgebakken appeltaart. De eerste exemplaren zijn donderdag uit de oven gekomen. Een aantal dames is ’s middags met bakken begonnen nadat voorzitter Cees de Bruin donderdag in alle vroegte bij biologisch fruitbedrijf Elshof Fruit BV de appels heeft opgehaald die het bedrijf daarvoor beschikbaar stelde.

Behalve appels voor de taarten schonk Robert Elshof, de buurman van de golfclub aan de Van der Hamlaan, ook een paar kisten appels om de spelers van zaterdag een appel voor de dorst mee te geven voor de wedstrijd die over twee banen wordt gespeeld. Er worden negen holes op de Golfresidentie gelopen en negen op de baan van de Openbare Golfclub Dronten. Op de drivingrange wordt een tent geplaatst waar de taart en de appels worden uitgedeeld.

Het lustrumfeest begint vrijdagmiddag om 16.00 uur met een Texas Scramble wedstrijd over negen holes. De deelnemers aan dit openingsevenement worden na afloop in het clubhuis muzikaal ontvangen door het combo The Four Seasons met Han Meyer, Jan Essing, Maarten Mast en Roel Smits. De prijzen voor deze wedstrijd zijn beschikbaar gesteld door Fietshandel Jan Brinkman. Er is vrijdagavond ook een buffet in het clubhuis waarvoor zich 50 mensen hebben aangemeld.

Het Dronten Open van zaterdag begint om 9 uur. Een lustrumfeest zonder Open is ondenkbaar, aldus de voorzitter van de lustrumcommissie, Dick Prins, die buitengewoon tevreden is over de enorme belangstelling voor dit evenement dat op royale wijze wordt gesponsord door Volvo garage Jacob Schaap. Het slotstuk van het lustrum speelt zich zondag af. Dan wordt de Cross Country gespeeld. De 80 deelnemers aan deze wedstrijd hebben intussen alle relevante informatie per e-mail ontvangen en worden zondag voorafgaande aan de wedstrijd verder bijgepraat. Deze wedstrijd wordt gesponsord door Opel garage Broekhuis Dronten.

FOTO

De eerste van een serie appeltaarten is gebakken.