In Golfclub

Voor de Cross Country wedstrijd van 2016 zorgden verkleedpartijen voor veel hilarische momenten.

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

Voor de Cross Country die tweede pinksterdag wordt gespeeld bestaat ook nu weer grote belangstelling. Het golfspektakel trekt nagenoeg altijd veel deelnemers. Marijke Prins, die de wedstrijd leidt, is danook niet verbaasd: “De ervaring door de jaren heen heeft ons geleerd dat deze wedstrijdvorm altijd een maximum aan deelnemers trekt”.

Samen met echtgenoot Dick heeft Marijke de baan uitgezet voor de wedstrijd die gewoonlijk omgekeerd wordt gelopen. “Ik wil er nog niet veel over kwijt, dat zou het verrassingseffect verstoren, maar één ding wil ik al vast wel zeggen: We spelen dwars door de tuin van een van de bewoners”.

Gewoonlijk worden holes andersom gelopen en afslagplaatsen ‘verlegd’. Door de steeds wijzigende bomengroei in de baan moet het basisprogramma waarover de wedstrijdleiding beschikt jaar op jaar worden aangepast. “Dat moet zorgvuldig gebeuren omdat de veiligheid van deelnemers en bewoners natuurlijk voorop staat”, aldus Marijke.

Wie nog niet heeft ingeschreven en dat alsnog wil doen kan dat tot zaterdagmiddag 18.00 uur. Het is een Strokeplay wedstrijd die Scramble wordt gespeeld met vierballers. Dat betekent dat je met een compleet team van twee dames en twee heren moet inschrijven. Lukt dat niet dan deelt de wedstrijdleiding de flight in. De wedstrijd wordt om 13.00 uur met een shotgun gestart.