In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH

Het golfseizoen gaat de komende weken echt van start. Nadat in februari zes wedstrijden moesten worden gecanceld vanwege de grote hoeveelheid neerslag die was gevallen, zijn de ogen nu gericht op de lentemaand. De wedstrijdcommissie heeft een aantal uitdagende wedstrijden op de kalender staan waarvan de Glow in the dark op vrijdag 20 maart zonder twijfel het meest in het oog springt.

De eerste deelnemers hebben zich al ingeschreven. De start van deze Glow in the dark wedstrijd is om 20.00 uur. “Voor velen zal dit een nieuwe ervaring zijn om hun golf-skills eens in het beperkte avondlicht te testen”, zegt de organiserende weekeindecommissie enthousiast. De wedstrijd zelf wordt als een driebal Stableford gespeeld. Vanwege de aanschaf van passende materialen is het inschrijfgeld van € 2,50 verhoogd tot € 5,00.

In maart beginnen ook de meeste reguliere wedstrijden. De senioren zijn intussen nog met hun wintercompetitie bezig. Zij  spelen de finale daarvan op donderdag 19 maart. Een week later start voor hen de zomercompetitie. Dat geldt zowel de 9- als de 18-holes categorie. Twee dagen eerder beginnen ook de dames aan een nieuwe serie van 26 zomerwedstrijden; de zomercompetitie zelf bestaat uit 12 wedstrijden die worden gesponsord door Van Wonderen drogist.

Ook de eerste Herendag staat in maart weer op de kalender. Deze Profile Trofee competitiewedstrijd, waaraan ook invité’s kunnen meedoen, start op zaterdag 14 maart. De competitie bestaat uit acht wedstrijden. Voor de winnaars in twee categorieën ligt een waardebon van € 400 klaar. Op vrijdag 27 maart begint Mixed Friday aan z’n zevende jaargang.