In Golfclub

Het RyderCup-team van de Golfresidentie dat op de baan in Lelystad in 2018 geschiedenis schreef door er het herenteam van golfclub Flevoland te verslaan.

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

De afgelopen periode hebben zich een kleine 50 nieuwe spelers aangemeld bij de ledenadministratie van onze golfclub nadat bekend werd dat de sluiting van de 18-holes golfbaan in Lelystad per 31 december definitief is. De verwachting is dat dat aantal de komende maanden nog stijgt. Ondanks de sluiting blijft de golfclub Flevoland voorlopig wel bestaan.

De sluiting van de baan hing al langere tijd als een zwaard van Damocles boven de hoofden van de golfers nadat baaneigenaar en projectontwikkelaar Unigolf twee jaar geleden aankondigde dat vanwege de aanhoudende verliezen werd gekeken naar een ander verdienmodel. Unigolf ontwikkelde plannen voor de bouw van woningen waardoor er aanvankelijk een negen holes baan overbleef.

Het gemeentebestuur verzette zich tegen die plannen omdat het in strijd zou zijn met het bestemmingsplan. Om het tot duidelijkheid te dwingen werd een omgevingsvergunning aangevraagd. “Uw college zal daar dan een formeel besluit op moeten nemen, voorzien van een motivering”, aldus Unigolf. De Bewonersvereniging Flevo Golf Resort stemde in met een negen holes baan.

De sluiting van de baan in Lelystad betekent voor de golfclub van de Golfresidentie Dronten het einde van een memorabele samenwerking met de golfclub Flevoland. Velen herinneren zich bij voorbeeld de heroïsche strijd die er in 2018 werd gevoerd om de Ryder- en Solheim Cup die bij de heren door Dronten en bij de dames door Lelystad werd gewonnen.

Het bestuur van de golfclub Dronten heeft plannen om de nieuwe leden in het voorjaar met een speciale activiteit te verwelkomen. Hoe dat eruit gaat zien wist voorzitter Jan Haasnoot nog niet. “We hopen dat tegen die tijd de coronagerelateerde beperkingen zijn opgeheven, waardoor er alle ruimte is om onze nieuwe leden een warm welkom te bereiden”.