In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Golfprofessional Tom Mulder van de gemeenschappelijke golfschool van de Golfresidentie en de Openbare Golfclub Dronten gaat bij zijn lessen een Flightscope Mevo+ inzetten waarmee een balvlucht kan worden geanalyseerd.

De mevo is een monitor die werkt met het 3D doppler radarsysteem. Het systeem kan binnen en buiten worden gebruikt. Het geeft onder meer afstand, snelheid, spin, smash factor, vertrekhoek, hoogte en de tijd dat de bal in de lucht is weer.

De radar van de flightscope verzamelt data van 16 parameters waardoor zowel pro als speler de slag tot in detail kunnen volgen en nabeschouwen. “Je kunt zien wat je verkeerd hebt gedaan en hoe je dat moet verbeteren”, licht Tom zijn aanwinst toe.

“Het is een waardevolle bijdrage aan het lesgeven, omdat de Flightscope Mevo+ ook gegevens registreert die je met het blote oog eigenlijk niet of nauwelijks kan waarnemen. Je weet daardoor tot in detail wat je anders moet doen”, legt Tom uit.

De Mevo+ heeft nog een optie. Tom: “Daarmee kunnen we op alle niveaus focussen op richting, afstand of een combinatie van beide. We kunnen die data opslaan en er vervolgens op trainen. Na een aantal trainingen kan je zien of er verbeteringen zijn”.