In Golfclub

Op deze infografic zijn in de vierde kolom de data weergegeven wanneer de Golfresidentie gastheer is. In de rechterkolom een overzicht van de tegenstanders.

TEKST HANS DE JONGH | INFOGRAFIC FERRY WOBMA

De NGF heeft de competitie indeling voor komend jaar gepubliceerd. Dronten doet er met negen teams aan mee. Het Herenteam 27 holes Dronten 2 heeft de eer de eerste wedstrijd te spelen. Dat gebeurt op de Gelpenberg tegen Hattemse 2. Die wedstrijd staat voor 28 maart op de agenda.

Er is een damesteam 27 holes, een heren standaard 36 holes, twee herenteams 27 holes, twee damesteams 18 holes, twee herenteams senioren 27 holes en een herenteam senioren 18 holes. Daarnaast doet een Mixed team 18 holes zondag mee aan de najaarscompetitie.

De teamsamenstelling voor de herenteams 27 holes op zondag is nog niet definitief. Het voormalige Heren 1-team is opgeheven; twee spelers hebben aangegeven wel te willen doorgaan. Daarnaast heeft Henk Nieuwenhuizen een nieuw team aangemeld. Dat wordt gecompleteerd met spelers uit het voormalige Heren 1-team.

Gelet op de speelsterkte wordt dit team het nieuwe Heren 1 team. De teamindelingen van Heren 1 en 2 zijn nog niet bekend. Verwacht wordt dat die in de loop van januari volgend jaar definitief zijn. Van de overige teams is de samenstelling opgegeven bij de aanmelding.

De NGF-competitie 2020 kwam in verband met de uitbraak van het coronavirus te vervallen. De teams die toen werden aangemeld zijn over het algemeen dezelfde als die nu op de tee verschijnen. De aangegeven mutaties zoals die door de captains aan de competitie-coördinator zijn doorgegeven zijn daarin verwerkt.