In Golfclub

Sponsor H&MIT stelt ook voor het nieuwe Drontense kampioenschap weer veel prijzen beschikbaar.

TEKST EN ARCHIEFFOTO HANS DE JONGH

De golfclubs van de Golfresidentie en de OGD, de Openbare Golfclub Dronten, hebben met sponsor Henk Nieuwenhuizen van H&MIT gezamenlijk het initiatief genomen om tot een nieuw Drontens kampioenschap te komen. Dat wordt een strokeplay kampioenschap over negen holes met toepassing van het knockout systeem. Het komt volgend jaar voor het eerst op de kalender van beide clubs. 

Achterliggende gedachte voor de nieuwe variant is de constatering dat de bestaande clubkampioenschappen de afgelopen jaren aan belangstelling hebben ingeboet en dat op de slotdag van een matchplay kampioenschap nog maar vier spelers/speelsters in actie kwamen. Met de nieuwe wedstrijdvorm wordt erop gemikt dat op de laatste dag van het toernooi zo’n veertig spelers en speelsters in de baan te vinden zijn. De wedstrijden staan open voor leden van beide clubs en worden ook op beide banen gespeeld.

Het idee is afkomstig van Henk Nieuwenhuizen en Marco Oussoren. Het is omarmd door de leden van de wedstrijdcommissie. De naam wordt het Drontens H&MIT kampioenschap Strokeplay 9 holes. Het wordt volgens het knockout principe gespeeld, verdeeld over twee dagen in de periode na de NGF-competitie en voor de zomervakantie. De toevoeging van H&MIT verwijst naar de hoofdsponsor van het kampioenschap. Die organiseerde eerder gedurende een reeks van jaren het H&MIT matchplay-kampioenschap.

Er komen vijf handicap-categorieën met een maximum aantal deelnemers van 32 per categorie. Er wordt geen inschrijfgeld gerekend en er hoeven geen greenfees te worden betaald. Voor elke categorie komen vijf prijzen beschikbaar. De winnaar wacht naast eeuwige roem door een eervolle vermelding op de Hall of Fame in het clubhuis de grootste van de bekers die beschikbaar komen.

De initiatiefnemers zouden graag reacties horen van potentiële deelnemers of andere belangstellenden aan de nieuwe kampioenschapsvorm. Zij kunnen hier kennisnemen van de details van het plan. Commentaren en aanvulling zijn zeer welkom bij marco.oussoren@gmail.com