In Golfclub

  

   

   

   

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

De finale van Mixed Friday 2019 heeft alle verwachtingen overtroffen. Zelfs het weer paste zich aan dit grootse evenement aan en trok zich niets aan van alle voorspellingen die weinig goeds beloofden. De zon scheen als vanouds bijna uitbundig, de gezelligheid in de baan vierde hoogtij en ook het grote aantal deelnemers stemde de organiserende commissie tot grote tevredenheid. 

De hoofdprijs van Mixed Friday – een jaar lang gratis golfen op de baan van de OGD of op de eerste lus van de GRD – werd gewonnen door een totaal verbouwereerde Annemiek Holdijk van de OGD. Uit veertig deelnemers die dit jaar tenminste vier keer hebben meegespeeld werd zij als winnares van deze bijzondere hoofdprijs getrokken door de voorzitters van beide clubs, Guido Oomkens en George Gerritsen.

Spreekstalmeester Jan de Vries refereerde er in zijn dankwoord aan dat er de afgelopen zeven jaar vijftig MF-wedstrijden zijn gespeeld waaraan zo’n 4000 golfers deelnamen. Daarbij speelden sponsoren een belangrijke rol. Speciaal voor hen waren er lovende woorden en een dankbaar applaus. Ook de recente intensieve samenwerking met de OGD werd bejubeld. De twee-banenwedstrijden die dit jaar onderdeel waren van het programma werden alom gewaardeerd.

Dat gold ook voor de bijzondere evenementen in de baan. De creatieve wedstrijdcommissie had dit keer een Beat the pro op hole 3 bedacht waarbij golfprofessional Bastiaan Haasnoot door de 80 deelnemers maar twee keer werd verslagen. Een keer met een birdie door Wiesje Rasing en een keer door een par van Jan Pierre van Grieken. Bastiaan zelf sloeg vijf birdies; een belandde op zo’n 35 centimeter van de pin.

De dagwedstrijd zelf werd bij de lagere handicappers gewonnen door Vincent Uhlenbeck met 39 punten en bij de hogere handicappers door Evan Tets. De longest bij de dames werd geslagen door Marja Kosterman. Bij de heren deed Chris van den Brand dat. De neary bij de dames ging naar Monique van Rijn en bij de heren werd die geslagen door Maarten Uhlenbeck.

Geheel in stijl met de traditie van Mixed Friday kregen de deelnemers aan de laatste wedstrijd van dit jaar een presentje in de vorm van een roodgekleurd handdoekje voorzien van het logo van de Golfresidentie. De spelers werden bovendien in de baan weer getrakteerd op een Drontens drupje en in plaats van de gebruikelijke kaashapjes waren er dit keer haringen gesponsord door vishandel Ras. Daarnaast was er tomatensoep op hole 3 die was bereid door de uitbater van De Vier Seizoenen. Die laatste tekende ook voor een meer dan voortreffelijk Spaans buffet waarmee dit ook door voorzitter George Gerritsen geprezen evenement op een feestelijke wijze werd afgesloten.

Foto’s van boven naar beneden en van links naar rechts: golfpro Bastiaan Haasnoot tijdens het Beat the pro, winnares Annemiek Holdijk met de voorzitters van de twee golfclubs, de beide winnaars van de dagwedstrijd en een sfeerbeeld bij hole 3, Jari Noordhof die weinig moeite heeft met de haring en twee  flights in de baan met een Drontens drupje.