In Golfclub

Ook de buggy van de marshal wordt vervangen door een duurzaam exemplaar.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De golfclub heeft drie nieuwe buggy’s besteld die al begin februari worden geleverd. Een van de buggy’s is bestemd voor de verhuur. De beide anderen vervangen de marshalcar en de wedstrijdcar. De nieuwe golfkarren zijn voorzien van lithium batterijen. 

De buggy’s worden geleverd door SBA Groen en Golf. SBA heeft ons golfpark in onderhoud. Het  bedrijf kreeg de beschikking over veertig exemplaren waardoor de Golfresidentie op zeer korte termijn haar buggy’s kan vernieuwen.

Door het gebruik van lithium batterijen zijn de golfkarren zuiniger, lichter en vergen ze aanzienlijk minder onderhoud. Ze zijn daardoor goedkoper in gebruik en veroorzaken in tegenstelling tot de huidige karren een minimale spoorvorming in de baan.

Volgens penningmeester Kees Broek heeft de vereniging bewust voor koop gekozen en niet voor een lease-constructie. Er is een subsidie aanvrage ingediend bij het ministerie van sport van 20% ter compensatie van het niet kunnen aftrekken de btw.

De buggy’s worden gestald in de voormalige aardappelloods tussen de holes 8 en 9, het onderkomen van SBA. Intussen is de golfclub in gesprek met de Vereniging van Eigenaren van de Golfresidentie over een ander onderdak.

De handicart van de Stichting Handicart die bij onze vereniging in gebruik is, wordt op termijn ook duurzaam vervangen door een exemplaar dat is voorzien van lithium batterijen.