In Clubhuis, Golfclub

Winnaar Jan Mijnders (m) met links van hem de nummer 3 Johan van der Kamp en rechts nummer 2 Bertus den Haan.

Uitgebreid Grieks buffet ‘lekkerder dan bij de Griek zelf’

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Jan Mijnders is winnaar geworden van de seniorencompetitie 2018. De getalenteerde nieuwkomer in het spelersveld heeft het best gepresteerd tijdens 13 van de 20 gespeelde wedstrijden in de meerrondecompetitie. Dankzij een sprintje schoof Bertus den Haan van de vierde naar de tweede plaats op. Johan van der Kamp werd derde. Evert van der Poel, die van het podium viel, werd vierde. Beker, trofees en bloemen werden uitgereikt door voorzitter George Gerritsen. Paul van der Hulst won het birdieklassement.

Algemene indruk van het spel was dat er goed was gespeeld op de eerste lus, maar dat de scores in de tweede lus op een breed front sterk achterbleven. Dat was volgens de voorzitter van de seniorencommissie des te opvallender omdat met een shotgun werd gespeeld. Het CBA bevestigde met een score van 0 dat beeld. De wedstrijd werd gesponsord door Flynth.

Aan de laatste seniorenwedstrijd van het zomerseizoen werd door niet minder dan 45 dames en heren meegedaan. Er werd in twee categorieën gespeeld. Bij de hogere handicappers won Nanda Siemer met 35 Stablefordpunten de eerste prijs. Tweede werd, met eenzelfde puntenaantal, Sylvia Runneboom en derde Peter Beerlage met 34 punten. Bij de lagere hcp’ers won Paul van der Hulst met 39 punten, werd Herman Nijhoff tweede met 36 punten en Bertus den Haan derde met 35 punten.

Nagenoeg alle spelers lieten zich na de sfeervolle prijsuitreiking op het terras van clubhuis De Vier Seizoenen verrassen door een waar culinair hoogstandje van Esther Koolstra en haar partner Ronald van Heek. Het uitgebreide Griekse buffet, met onder meer gyros, moussaka, Griekse salade, kofta, Tzaziki en hapjes bladerdeeg met feta en spinazie, werd buitengewoon gewaardeerd. “Smaakvoller dan bij de Griek zelf”, viel her en der complimenteus te beluisteren.

De senioren houden komende donderdag een zogenoemde tussenwedstrijd voordat de wintercompetitie start. Daarnaast kondigde de voorzitter van die commissie aan dat er de komende maanden een aantal bijzondere groepsactiviteiten wordt georganiseerd waarvan de eerste een wedstrijd op de shortgolfbaan in Swifterbant is. Die wordt op maandag 5 november gespeeld. ’s Morgens worden dan de eerste negen holes gelopen, daarna is er een gemeenschappelijke lunch waarna ’s middags de tweede negen worden gespeeld.