In Golfclub

Het clubhuis van de shortgolfbaan in Swifterbant

TEKST HANS DE JONGH | FOTO SCREENSHOT

De seniorencommissie van de Golfresidentie gaat een wedstrijd organiseren op de shortgolfbaan in Swifterbant. Die staat voor maandag 5 november op de kalender. Ook belangstellende leden die nog niet hun 50ste verjaardag hebben gevierd, kunnen er via de wedstrijdkalender voor inschrijven.

De wedstrijddag in Swifterbant begint om 10.00 uur met een ontvangst in het clubhuis aan de Rivierduinweg. Na de administratieve plichtplegingen wordt om 11.00 uur met een shotgun gestart. Voor een gemeenschappelijke lunch wordt om 12.30 uur de wedstrijd onderbroken. Een uur later wordt gestart voor de tweede negen holes.

De kosten bedragen € 28,50 per persoon; de inschrijving sluit op woensdag 31 oktober om 18.00 uur. Er zijn geen inschrijfkosten aan verbonden. Voor de winnaar en de nummers 2 en 3 zijn mooie prijzen beschikbaar. De spelvorm is Strokeplay met dubbel par plus 1. Als de weersomstandigheden daar aanleiding toe geven, wordt de speeldatum verplaatst.

In het kader van groepsgerichte activiteiten organiseerde de seniorencommissie recentelijk een aantal shortgame-trainingen die werden gegeven door golfprofessional Guido Oomkens. In het verlengde daarvan wordt nu een wedstrijd georganiseerd op een shortgolfbaan. Begin december organiseert de seniorencommissie nog een workshop in het clubhuis met thema’s als voeding en fysiek.