In Golfclub

Ferry Wobma toont zijn eagle trofee. Links en rechts van hem de wedstrijdleiders van de inloopcompetitie Paul en Mariska van der Hulst.

TEKST HANS DE JONGH | FOTO MARTIN EENSCHOTEN

Ferry Wobma (hcp 12,8) heeft woensdagavond tijdens de inloopcompetitie een eagle geslagen op hole 18. Voor zover bekend is dat op deze par 5 hole nooit eerder in een wedstrijd gebeurd. De laatste eagle werd bijna een jaar geleden geslagen door Sander van Rijn. Dat was op hole 10. Daarvoor was het Eric van der Velden die er een sloeg, in augustus 2017 op de toen op een na moeilijkste hole 14.

Ferry had, zoals hij dat zelf omschreef “een goeie drive” waarna hij met een houtje de bal tweehonderd meter verder deponeerde op een afstand van nog slechts 83 meter van de pin. Dat de approach zo succesvol zou zijn verraste hem natuurlijk niet in de laatste plaats. Zijn derde eagle was daarmee een feit.

De inloopcompetitie, die wordt gesponsord door Peter van Bentum, bestaat dit jaar uit 24 wedstrijden, waarvan er nu drie zijn gespeeld. Hans Driesman won met 20 Stablefordpunten die derde aflevering. Ferry Wobma werd met 19 punten gedeeld tweede. Behalve een eagle, sloeg hij ook twee parren.