In Golfclub

Eric van der Velden (r) moest twee weken terug nog lijdzaam toezien hoe zoon Michael met 39 punten de tweebanenwedstrijd won terwijl hij bleef steken op 24 punten.

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Wat de afgelopen weken maar niet wilde lukken, lukte tijdens de Profilewedstrijd van vandaag met groot gemak. Dankzij de 42 Stablefordpunten die hij op deze Herendag bijeen sloeg kroonde Eric van der Velden zich tot single-handicapper met een hcp van 9.9. Hij was de wedstrijd ingegaan met handicap 11.1. 

Eric werd ook uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd in de lagere categorie van 4.3 tot 15.5. Opvallend was dat Rudy Vermeer, gestart met een hcp van 23, bij de hogere handicappers van 15.6 tot 29.2 ook met 42 Stablefordpunten eindigde. Zijn handicap wist hij daardoor te verlagen naar 20.6.

Bij de lagere hcp’ers eindigde Dries van der Schuyt als tweede met 37 Stablefordpunten. Bas Maatman werd met eenzelfde puntenaantal derde. In de andere categorie werd Michael Keet tweede met 38 punten en Theo Verhoeven derde met 37 punten. Er werden dertien birdies geslagen. Klaas Dekker sloeg dertien parren, Michael Keet twaalf, Dries van der Schuyt elf en Eric van der Velden tien.

De Herendagen kunnen zich in een stijgende belangstelling verheugen. De oude tijden, toen Bavaria nog sponsorde, lijken te herleven. De Profilewedstrijd trok zo’n vijftig deelnemers. Een van hen werd op hole 15 nog gebeten door een wesp. De beet bleef volgens de wedstrijdleiding zonder nare gevolgen.