In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Eric van der Velden heeft tijdens de zesde editie van de Maandbekerwedstrijd op hole 14 een fraaie eagle geslagen. Deze par 5 hole met de op een na hoogste index wordt algemeen als de moeilijkste van de 18 holes ervaren. Eric’s derde slag ging over een afstand van 130 meter. De bal zou naar eigen zeggen over de green zijn geslagen maar de flightgenoten van Eric twijfelden daar al snel aan.

De euforie over de eagle eiste overigens op de volgende hole, een par 3, zijn tol. Eric wist daar niet te scoren. Met zijn 76 netto slagen legde hij evenwel beslag op de dertiende plaats in het klassement. Eric van der Velden, die met zijn bedrijf HypotheekNet voor het tweede jaar op rij de Maandbekerwedstrijden sponsort, kreeg uit handen van de wedstrijdleiding de eagle trofee uitgereikt ter herinnering aan deze bijzondere gebeurtenis.

Aan de wedstrijd, waaraan de titel Golfster en Golfer van de Maand is verbonden, deden 33 dames en heren mee. Bij de dames was het Marijke Nooter met playinghandicap 19, die met 73 slagen netto met de eer ging strijken. Bij de heren werd de buit binnengehaald door Luuk Mulder. Hij liep, met playinghandicap 10, de baan in 70 slagen netto.

FOTO

Een trotse Eric van der Velden met zijn eagle trofee op het terras van het clubhuis.