In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Ellen Bosman heeft voor de derde keer op rij de Vossenjacht gewonnen. Trots stak ‘ons vosje’, zoals wedstrijdleider Marijke Nooter haar noemde, triomfantelijk de zilveren schaal in de lucht waarop voor de derde maal haar naam wordt gegraveerd.

Omdat Ellen ook vorig jaar had gewonnen, speelde zij zelf de vos en zette een score neer waar niemand van de 34 deelnemers aan kon tippen. Ellen liep de baan in 72 slagen rond en speelde met 5 birdies, 11 parren, één bogey en een triple bogey een meer dan voortreffelijke wedstrijd.

Vorig jaar werd al vastgesteld dat Ellen een sluw spel had gespeeld. Dit jaar was ‘ons vosje’ nòg slimmer waar het gezegde “Men moet vossen met vossen vangen” wel heel toepasselijk voor is. Slimme personen vang je alleen door nog slimmer te zijn, moet ook Ellen zelf in een stoute droom gedacht hebben.

De Vossenjacht werd als driebal matchplay gespeeld. Maartje Bertelink wist met een -2 als eerste te eindigen. Adriana Schenk werd met eenzelfde resultaat tweede en Angela Mulder noteerde een -03 en werd daarmee derde.

De wedstrijd werd naast Marijke Nooter mede geleid door Miep Hauer en Karel Theunissen.

FOTO

Ellen Bosman steekt triomfantelijk de overwinningsschaal in de lucht. Naast haar wedstrijdleider Marijke Nooter.