In Golfclub

Een kijkje achter de schermen in de studio aan de Haringweg. Vlnr Jacques Huijbregts, de moderator, voorzitter Jan Haasnoot, aftredend secretaris Piet van der Sar, aankomend secretaris Richard de Rooy, Paul van der Hulst en Herman van Someren.

DOOR HANS DE JONGH | FOTO ED VISCH

De eerste digitale algemene ledenvergadering die de golfclub donderdagavond hield, is perfect en zonder haperingen verlopen. De vergadering duurde bijna twee uur; alle agendapunten werden op een feilloze manier afgewerkt, inclusief de polls die werden gehouden en de beantwoording van de via de chatfunctie gestelde vragen.

De techniek van de digitale vergadering werd verzorgd door Huijbregts Automatiseringen dat is gevestigd aan de Haringweg in Dronten. Aan de uiteindelijke ‘uitzending’ was een aantal oefensessies voorafgegaan in de geïmproviseerde studio in de voormalige landbouwschuur om de deelnemers vertrouwd te maken met de techniek van digitaal vergaderen. “Een mooie show”, luidde een van de reacties na afloop.

Naast de gebruikelijke agendapunten kwam ook het door de ledenvergadering al eerder goedgekeurde toekomstplan 2.0 aan de orde dat onder meer voorziet in de bouw en exploitatie van een kapschuur voor de stalling van buggy’s en de plaatsing van trolleys. Hiermee zou de golfclub de op een na grootste investering uit haar geschiedenis doen, maar voorzitter Jan Haasnoot moest melden dat het vanwege ‘andere prioriteitsstellingen’ bij de VvE dit jaar niet lukt om dat plan te realiseren.

Het bestuur onderging tijdens deze vergadering een aantal wijzigingen. In de eerste plaats werd Jan Haasnoot definitief gekozen als voorzitter van de golfclub als opvolger van de vervroegd afgetreden George Gerritsen en werd Richard de Rooy gekozen tot bestuurssecretaris als opvolger van Piet van der Sar. Herman van Someren trad eveneens tot het nieuwe bestuur toe. Hij neemt de plaats in van Paul van der Hulst. Piet van der Sar en Paul van der Hulst, die negen jaar deel uitmaakten van het bestuur, werden benoemd tot ereleden (zie elders).

Drie leden werden vervolgens onderscheiden met de Speld van Verdienste, te weten Maartje Bertelink die ruim 20 jaar in de wedstrijdleiding zat, Marijke Prins die ruim tien jaar lang weekeindwedstrijden organiseerde en clubkampioenschappen op touw zette en Hans de Jongh vanwege zijn activiteiten op het gebied van onder meer de communicatie en als voorzitter van de seniorencommissie. Nelly Landas kreeg de Gouden Kikker uitgereikt en Michael van der Velden kreeg de titel Golfer van het Jaar.

Elders in deze nieuwsrubriek meer en gedetailleerder nieuws over een aantal zaken uit de digitale ledenvergadering.