In Golfclub
TEKST HANS DE JONGH | FOTO GOLFERSMAGAZINE

De Golfresidentie is zondag het toneel van drie spannende wedstrijden waarbij het in alle gevallen gaat om promotie van de 1ste klasse naar de Hoofdklasse in de NGF-competitie. De damesteams die hier hun belangrijkste competitiewedstrijd van het jaar komen spelen, komen uit Utrecht, Molenschot, Winkel, Zwolle en Sint-Oedenrode.

Amelisweerd 2 treft als tegenstander Princenbosch 2, Amelisweerd 1 ontmoet Regthuys 1 en Zwolle 1 speelt tegen De Schoot 1. Alle zes damesteams zijn in de competitie poulewinnaar geworden in de 1ste klasse. Drie ervan kunnen promoveren naar de Hoofdklasse. Amelisweerd 2-Princenbosch 2 is een 36 holes wedstrijd; de beide anderen spelen 27 holes.

Ed Visch, die als competitie-coördinator van de Golfresidentie Dronten belast is met de voorbereidingen van de promotiewedstrijden, verwacht dat het zondag behalve in de baan ook in en rond het clubhuis een gezellige drukte wordt. De competitieteams worden bij zo’n belangrijke wedstrijd veelal vergezeld door hun eigen aanhang.

Voor de horeca is de komst van zoveel gasten een aantrekkelijke uitdaging. Het clubhuis, dat zondag al vanaf 8 uur geopend is om de eerste gasten te ontvangen, verzorgt naast de lunches ook het diner. De eerste van de drie te spelen wedstrijden gaat al om 9.00 uur van start. De baan is die dag gesloten van 8.30 tot ongeveer 17.00 uur.

FOTO

Zondag wappert opnieuw de NGF-vlag bij hole 1. Er worden dan drie belangrijke promotiewedstrijden gespeeld.