In Golfclub

   

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Evenals eerdere edities is ook de derde Cross Country een doorslaand succes geworden. Natuurlijk had het weer daar veel mee te maken maar de belangrijkste succesfactor van deze aparte wedstrijd is toch de formule van het spel: de baan in tegengestelde richting lopen met onderweg eigenzinnige opdrachten en andere buitenissigheden.

Peter Beerlage, Johan van der Kamp, Margriet de Graaf en Dirk Houtveen, die op deze tweede Pinksterdag met een gezamenlijke playinghandicap van 29 liepen, speelden dit Strokeplay Scramblespel het best. Met netto 48 slagen liepen zij de goeddeels heringerichte baan bijna vlekkeloos.

Ineke Essing, Jan Essing, Pieter van de Sande en Peter Kell hadden met een phcp van 30 drie slagen meer nodig om op de tweede plaats te eindigen, terwijl Bert en Petra Wierda met Iris Wierda en Egbert Bakker met hun gezamenlijke playinghandicap van 17 in 55 slagen de baan liepen en derde werden.

Met bijna 70 deelnemers was de weekeindcommissie met Marijke Prins, Karel Theunissen, Dick Keizer en Miep Hauer content met het verloop van de dag, net als met de steun van sponsor Autobedrijf Douwe de Beer, die alle prijzen voor zijn rekening nam. Daardoor kon in de baan op ijs en na de wedstrijd op een hapje worden getracteerd.

De baan was in de ochtenduren door een ploegje mensen opnieuw ingericht. Een aantal afslagplaatsen moest worden verzet, er waren nieuwe greens, vlaggetjes in plaats van de gekleurde bollen markeerden de tees en in een enkel geval werd er ‘verkeersinformatie’ gegeven over de gewijzigde route.

Een Cross Countrywedstrijd vergt een langdurige en intense voorbereiding omdat alles in de baan anders is dan anders. Van de klassieke indeling van de holes blijft weinig over; hole 9 bij voorbeeld was in de nieuwe situatie op hole 3 gesitueerd. Die wijzigingen zorgden bij de shotgunstart voor sommige deelnemers al voor problemen.

FOTO’S

De winnende flights van de Cross Country. Foto boven eerste-prijswinnaars Johan van der Kamp, Dirk Houtveen, Margriet de Graaf en Peter Beerlage. Foto linksonder tweede-prijswinnaars Pieter van de Sande, Jan Essing, Ineke Essing en Peter Kell. Op de foto rechtsonder Egbert Bakker en Bert, Petra en Iris Wierda, die derde werden.