In Golfclub

De veronderstelde grasgolfbal

Was het nou een 1-april grap of was het toch echt? Een dilemma waar veel lezers van de Fore mee worstelden toen hen werd gevraagd een doosje gratis golfballen te bestellen die waren gemaakt van gras. Zelfs de Europees commissaris voor het milieu, Virginijus Sinkevicius werd erbij gehaald om de nieuwe ballen te promoten, maar degenen die uiteindelijk toch op de knop onderaan het verhaal hadden gedrukt, kregen vrijwel direct een retourmail met de tekst ‘Oeps, als iets te mooi is om waar te zijn dan is dat ook zo, want golfballen van gras kom je alleen tegen op 1 april.’

Het automatisch gegenereerde antwoord veroorzaakte toch weer een smile op het gezicht van de mensen die de 1 aprilgrap niet voorzagen in het toch behoorlijk aangedikte verhaal dat onder de kop ‘Grasgolfbal gaat kunststofballen vervangen’ in de Fore van eind maart verscheen. Daarin werd aangekondigd dat met ingang van 1 januari 2022 de veel milieuvriendelijker grasbal ook in Europa zou worden geïntroduceerd. In enkele Zuid-Amerikaanse landen en in de Verenigde Staten zou de bal al enige tijd in niet-officiële wedstrijden worden gebruikt.

De 1-april-kikker-in-je-bil-grap waarmee de Golfresidentie zich schaarde in het rijtje Drontenaren dat elkaar gisteren probeerde te foppen zou oorspronkelijke in de Fore van exact een jaar geleden zijn verschenen. Vanwege de intelligente lockdown die enkele dagen voor het verschijnen van het clubmagazine werd afgekondigd, vond de redactie het niet passend om met een ludieke grap de aandacht op te eisen. Dus bleef het verhaal een jaar lang op de plank liggen hetgeen de samenstellers de gelegenheid gaf om het bij elkaar verzonnen verhaal op een aantal punten nog aan te scherpen.