In Golfclub

De nieuwe sponsor liet bij de tee van hole 1 goed van zich horen.

DOOR HANS DE JONGH | FOTO NATASJA HOEGEE

De eerste Mitra Maandbeker wedstrijd is met een netto score van 65 slagen glansrijk gewonnen door Ria van Miltenburg. Zij speelde in de hogere categorie een schitterende wedstrijd met handicap 38.0. Vertaald naar Stablefordpunten haalde zij er 44 binnen. Ria mag zich ook de eerste Golfster van de Maand van 2021 noemen. 

De Maandbekerwedstrijd heeft met bijna 60 deelnemers een mooie aftrap gemaakt van het seizoen. Er volgen er de komende maanden nog vijf. Die worden allemaal op een zondag gespeeld. Mitra, de drankenwinkel van Christian Voogt die gevestigd is aan de Binnenloop, sponsort deze wedstrijden voor het eerst.

Winnaar in de laagste categorie, van 0.0 tot 17.0, werd met een netto score van 73 slagen Robbert Springer. Hij speelde met handicap 16.7. Marcel Vonk (hcp 6.8) werd met 76 slagen tweede. Mark Visch (hcp 5.8) werd met 77 slagen derde. Met eenzelfde aantal slagen werd Ferry Wobma (13.3) vierde en Feike Greidanus (hcp 16.8) vijfde.

In de hogere categorie werd de tweede plaats in beslag genomen door Robin van Schaik (hcp 22.1) met een netto score van 70 slagen. De derde plaats was voor Gerrit Wild (hcp 17.1) met eveneens 70 slagen. Natasja Hoegee (18.8) en Hans Verhoog (20.3) werden achtereenvolgens vierde en vijfde met 71 slagen.

George Gerritsen en Jerry Vermeer vielen ook in de prijzen. Zij werden beiden 13e in hun categorie en ontvangen van de sponsor een verrassingsprijs. Waar de prijzen normaal gesproken in het clubhuis worden uitgereikt kunnen de winnaars die nu afhalen bij de sponsor aan de Binnenloop 1.