In Golfclub

 

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Lisa en Danny de Busser hebben de familie-eer hoog gehouden door opnieuw clubkampioen Mixed Greensome te worden. Broer en zus deden dat vorig jaar ook al. Toen beleefden ze hun overwinning als een hommage aan hun vader die kort daarvoor plotseling was overleden. Marcel de Busser was een warm pleitbezorger voor de (her)invoering van dit clubkampioenschap dat zonder handicapverrekening werd gespeeld.

Het kampioenschap Mixed Greensome bestaat uit tweemaal 18 holes op één dag. Vanmorgen om 8.00 uur werd voor de eerste achttien holes gestart. Om 1 uur vanmiddag startte de eerste flight voor de tweede ronde van 18 holes. In totaal deden 28 man aan het kampioenschap mee. De wedstrijdleiding slaagde er vrijdagmiddag nog in om twee spelers aan het lijstje toe te voegen om het deelnemersaantal in evenwicht te brengen. Nel Peeters en Peter Beerlage lieten zich alsnog inschrijven.

Ria van Miltenburg en Ton Eggink wonnen de eerste ronde met een indrukwekkend aantal netto slagen van 68. René Vos en Ilse van Dissel wonnen met een netto score van 72 slagen de tweede ronde van het clubkampioenschap. Beide koppels kregen daar uit handen van voorzitter Jan Haasnoot een prijs voor uitgereikt. Er was ook een vermelding voor Ellen van Hoff en Peter Blom. Zij liepen de baan, onder ideale weersomstandigheden, beide keren in 95 slagen.

Winnaars Danny en Lisa de Busser hadden totaal 169 slagen nodig voor de 36 holes. De eerste 18 holes werden in 83 bruto slagen gespeeld. Voor de tweede ronde had het tweetal drie slagen meer nodig. Tineke en Mark Visch, die de tweede plaats voor zich opeisten, hadden daar 182 slagen voor nodig (88/94). Francis Balk en Erik de Kok eindigden als derde met totaal 185 slagen (90/95). Traditiegetrouw trakteerde het bestuur de deelnemers na afloop op een verfrissend glas bubbels.

Hier kunt u de volledige uitslag van het kampioenschap lezen.