In Golfclub

TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Drontenaar Stan Postma (rechts op de foto) heeft iedereen versteld doen staan van zijn deelname aan de tweede Mixed Friday wedstrijd van dit jaar. Hij legde bij de hogere handicappers verrassend beslag op de eerste plaats, terwijl hij niet eerder aan een wedstrijd had deelgenomen en betrekkelijk kortgeleden pas zijn eerste echte golfles kreeg.

Door zijn flightgenoten wordt hij een natuurtalent genoemd die over een indrukwekkende drive beschikt, de bal kaarsrecht slaat en nu al ook veel andere disciplines van het spel beheerst. Hij speelde met een beginnershandicap van 51.9 en haalde daar 45 Stablefordpunten mee binnen, het hoogste aantal van alle tachtig deelnemers aan de wedstrijd.

Bij de lagere handicappers, tot en met 18.8, ging Maarten Uhlenbeck (hcp 12.7) met de hoofdprijs naar huis door een score van 37 punten. Gerard Bosman (13.3) werd hier tweede met 35 punten en Ferry Sijtsma (13.5) derde met 34 punten. In de hogere categorie ging de tweede plaats naar Louise Rasing (28.4) met 38 punten en was de derde plek voor Ria van Miltenburg (34.7) die 37 punten bij elkaar sloeg.

De deelnemers aan de Mixed Friday wedstrijd waren een van de eersten die door de versoepeling van de corona regels wat uitbundiger konden genieten van de nazit op het zonovergoten terras waar een goede sfeer de boventoon voerde. Maar liefst 60 deelnemers maakten bovendien gebruik van de plate services van De Vier Seizoenen.