In Golfclub

 

De winnaars van de Profile wedstrijden 2018 Feike Greidanus (l) en Danny de Busser (r) met in hun midden hoofdsponsor Aart Lijs. Foto’s onder: de sudden death in beeld. Helemaal onder de kaart waarmee Danny de Busser 41 Stablefordpunten liep en een nieuw baanrecord vestigde.

Voor het eerst bereikt hij handicap 0; en passant ook een nieuw baanrecord

TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Danny de Busser heeft zijn absolute superioriteit bewezen tijdens de finale van de Profile competitie door met zijn playinghandicap van 0,5 met 41 Stablefordpunten in de knip het clubhuis binnen te komen. Hij kreeg daardoor voor het eerst phcp 0,0. Twee jaar geleden dook Danny tijdens de derde ronde van het clubkampioenschap Strokeplay voor het eerst onder de hcp 1.

Door de baan in 68 slagen bruto te lopen verbeterde hij en passant ook nog eens zijn eigen baanrecord met één slag dat hij tijdens datzelfde clubkampioenschap vestigde. Bovendien grossierde hij tijdens deze laatste competitiewedstrijd om de Profile Trofee in de prijzen: hij tekende ook voor de hoofdprijs van de dagwedstrijd in de laagste categorie en won bovendien het birdie- en parrenklassement.

Nochthans begon Danny op een chaotische manier aan zijn finalewedstrijd. Kort voordat hij naar het clubhuis wilde gaan ontdekte hij dat zijn clubs nog bij de Links Valley in Ermelo lagen, de baan waar hij sinds enkele maanden caddymaster is. “Maar daarna viel gelukkig alles op z’n plek”, aldus Danny die op hole 17 nog wel genoegen moest nemen met een bogey en op 18 een birdie aan z’n neus voorbij zag gaan.

De winst in de hogere categorie ging naar Feike Greidanus, nadat hij eerst nog een sudden death had gespeeld met Peter Beerlage. Beiden waren na zeven wedstrijden met een gelijk aantal slagen geëindigd waardoor tenminste hole 1 opnieuw moest worden gelopen. De twee hadden ieder een voortreffelijke afslag; Peter had de pech dat zijn approach in de greenbunker belandde, waarna zijn slag naar de vlag hem in feite nekte.

Hij kon tenminste niet profiteren van de gemiste put van Feike die daardoor zijn kans op par in rook zag opgaan maar uiteindelijk aan vijf slagen genoeg had om de overwinning naar zich toe te trekken. De winnaars van de hoge en lage categorie wachtte een cheque ter waarde van € 400 die even later door Aart Lijs als sponsor op het terras werd uitgereikt. Bij de lage hcp’ers werd Jurgen Mulder tweede en Ferry Wobma derde. Bij de hogere hcp’ers ging de tweede plaats naar Peter Beerlage. Jeroen van Vliet werd derde.