In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

De Cross Country wedstrijd gaat vandaag gewoon door, zo heeft de wedstrijdleiding vanmorgen vroeg besloten nadat de baanstatus ongewijzigd is gebleven. De lustrumcommissie en de organiserende seniorencommissie konden opgelucht ademhalen toen de hoofdgreenkeeper besloot om ondanks de langdurige regenval van zaterdag geen verdere maatregelen in de baan te nemen. Dat betekent dat buggy’s niet en trolleys wel de baan in kunnen.

De lustrumcommissie was erop voorbereid dat de situatie vanmorgen ernstige gevolgen kon hebben voor het al dan niet kunnen spelen; gistermiddag staken de leden ervan de koppen bij elkaar om te bezien wat de eventuele consequenties daarvan zouden zijn.

De deelnemers aan de wedstrijd worden vanmorgen tussen 10 en 11 uur in het clubhuis verwacht. Om kwart over 11 volgt een uitleg van de spelregels en om 12 uur wordt iedereen geacht op een van de 20 holes te zijn om aan het spektakelstuk te kunnen beginnen.

Na afloop van de wedstrijd is er een buffet in het clubhuis. Daarvoor hebben zich 90 mensen aangemeld. Dat is inclusief de mensen die vanwege de baanstatus niet met een buggy aan de wedstrijd kunnen meedoen.

FOTO

Een wedstrijdbeeld van gisteren op de plaats waar de holes 16 van de GRD en die van 4 van de OGD elkaar treffen.