In Golfclub
TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

De Cross Country wedstrijd waarmee het lustrumweekeinde werd afgesloten was ‘superleuk’ en ‘helemaal geweldig’. Het waren slechts enkele van de vele superlatieven die de deelnemers aan het spektakelstuk gebruikten om aan te geven hoezeer deze wedstrijd werd gewaardeerd. De organiserende commissie moet niet wachten tot het volgende lustrum om deze wedstrijd opnieuw op de kalender te zetten maar moet er een jaarlijks terugkerend evenement van maken, was de algemene opinie.

De golfers sloegen het afgelopen weekeinde zo’n € 1200 bijeen voor de Tarpania’s Hoeve in Swifterbant, het goede doel dat de lustrumcommissie had uitgekozen om geld voor in te zamelen. De teller van de actie staat intussen bijna op zo’n € 2500. De exacte opbrengst van de actie wordt 9 december bekendgemaakt en overhandigd aan de Vrienden Stichting van de Hoeve waar kinderen met kanker in gezinsverband een beetje tot rust kunnen komen.

Het doorgaan van de Cross Country wedstrijd hing even aan een zijden draadje omdat de conditie van de baan na de regen van de afgelopen dagen niet al te best was. De lustrumcommissie haalde danook opgelucht adem toen de hoofdgreenkeeper zondag in alle vroegte liet weten dat hij het toch verantwoord vond dat de wedstrijd kon doorgaan, echter zonder gebruik te maken van buggy’s.

Die blijdschap was ook voelbaar bij de ‘uitvoerende’ seniorencommissie met Piet van der Sar en Arthur Vos alsmede bij André Hartgring die met een ploeg vrijwilligers voor dag en dauw aan de slag kon om de baan om te bouwen. Dat was nodig omdat de wedstrijd ‘eigenzinnig’ en ’tegendraads’ was.

De baan werd achterstevoren gespeeld en er waren aparte afslagplaatsen, een enkele keer zelfs in een bunker. Velen raakten gaande de wedstrijd de oriëntatie een beetje kwijt omdat er van de 18 holes 20 waren gemaakt. Er was een afslag naast de green van de bestaande hole 17 naar de green van de bestaande hole 2 en vervolgens moest er vanaf 2 naar de green van hole 13 worden geslagen.

Hans de Jongh, de voorzitter van de seniorencommissie die het voorrecht had om de prijzen te mogen uitreiken, bood danook als eerste een prachtige fles Côtes du Rhône aan het drietal aan en bedankte in een adem ook de sponsoren van de wedstrijd, Opel garage Broekhuis en wijnhandel Mitra die beide op een attractieve manier aan het welslagen van dit lustrumfeest hadden bijgedragen.

Er was ook een prijs voor het team dat zich het opvallendst had gekleed. Juryvoorzitter Dick Prins liet weten dat hij bij de keuze ervan geen moment op twee gedachten had gehinkt en de onderscheiding met bijbehorende prijs vol overtuiging toekende aan Laura Akkerman, Ad Veringa, Henk Nieuwenhuizen en Jan Haasnoot. De drie heren speelden in een Tiroler lederhose en Laura presenteerde zich in een frivool Dirndljurkje.

De enerverende wedstrijd zelf – die in een vierbal Texas Scramble werd gespeeld met een teamplayinghandicap – werd gewonnen door Mike Schouten, Ferry Sijtsma, Jeroen van Vliet en Jan de Vries. Zij eindigden met een score van 67,1 punten. Dit team won ook de eerste lustrumwedstrijd over 20 holes al op 20 mei van dit jaar.

Tweede werden Eric van der Velden, Yves Saporte, Johan van der Kamp en Arthur Vos met 71 punten. Tineke en Ed Visch en Gerard en Ellen Bosman werden met 71.3 punten derde. Ilse van Dissel en Bart den Ouden en Lenny en Cees de Bruin eindigden als vierde met slechts ééntiende punt meer.

 

FOTO’S

Boven: De winnaars van de Cross Country met vlnr Jan de Vries, Ferry Sijtsma, Mike Schouten en Jeroen van Vliet. Onder: het fraaist uitgedoste team in Tiroler lederhose en een gewaagd Dirndljurkje met vlnr Ad Veringa, Henk Nieuwenhuizen, Laura Akkerman en Jan Haasnoot.