In Golfclub
TEKST EN FOTO HANS DE JONGH

Het Drontense seniorenteam dat deelneemt aan de Polderbokaal-competitie heeft opnieuw naast de beker gegrepen. In tegenstelling tot het bestuur van onze golfclub, dat onlangs wel met de eerste prijs naar huis kwam, lukte het de senioren ook dit jaar niet om die felbegeerde grote Flevolandse cup te bemachtigen.

Tijdens de finalewedstrijd die maandag op de baan van de Golfresidentie werd gespeeld, ging de beker weer naar Emmeloord en hadden de clubs van Harderwold, Flevoland, Dorhout Mees en Dronten het nakijken. De dagprijs evenwel werd niet door de Emmeloorders gewonnen maar ging verrassenderwijs naar het team van Harderwold.

Tijdens de prijsuitreiking roemde de voorzitter van de golfclub Emmeloord, bij het in ontvangst nemen van de beker, de kwaliteit van onze baan. “Met zoveel water dat de afgelopen dagen is gevallen, vind ik de baan in superconditie”, oordeelde hij onder instemmend applaus van de bijna 60 deelnemers aan de competitie.

De Polderbokaal is een jaarlijkse competitie tussen de genoemde polderclubs waarin al jaren achtereen Emmeloord de toon aangeeft. Ook wordt elk jaar een competitie gespeeld tussen de besturen van die clubs. Dit jaar was het wel Dronten dat met de hoogste eer ging strijken; met name de prestaties van Cees de Bruin en Paul van der Hulst bleken doorslaggevend.

FOTO

De felbegeerde Polderbokaal voor senioren wordt in De Vier Seizoenen uitgereikt aan de voorzitter van de golfclub Emmeloord (m), terwijl de Drontense teamleider Feike Greidanus (r) toekijkt.