In Golfclub
TEKST EN FOTO’S HANS DE JONGH

Alinka Spijkers uit Swifterbant, die lid is van de golfclub Emmeloord, is winnaar geworden van het Dronten Open 2017. Alinka, die met een hcp van 7,8 speelt, scoorde het best in haar categorie bij de dames in de netto-wedstrijd. Daarnaast zette zij in de bruto-uitslag ook het beste resultaat neer.

De lustrumeditie van het Dronten Open werd geplaagd door urenlange regenval als gevolg waarvan veel spelers van begin tot het eind geen droog moment in de wedstrijd hadden. Cynische opmerkingen als “Ik heb maar één bui gehad” en “De hele fairway was tijdelijk water” waren niet van de lucht toen spelers doorweekt het clubhuis binnenkwamen.

Meer dan honderd man hadden zich ingeschreven voor dit Open dat voor het eerst over twee banen werd gespeeld. Er werd gestart op de tweede lus van de Golfresidentie die na hole 15 werd verlaten en op de baan van de Openbare Golfclub Dronten werd voortgezet. Na de negen holes bij de OGD werd de wedstrijd op de tweede lus van de Golfresidentie bij hole 16 hervat.

Het weer had al gelijk bij de start grote invloed op het verloop van de wedstrijd omdat de baan na de onverwacht explosieve regenval van vrijdagavond voor buggy’s was gesloten. Een aantal spelers kon daardoor niet meer meedoen. De aanhoudende regen van zaterdag had bovendien grote, negatieve invloed op de baan. Sommige holes werden als niet-speelbaar gekwalificeerd.

Hoofdsponsor Volvo Jacob Schaap had vier schitterende horloges voor de categorie-winnaars cadeau gedaan evenals voor elke deelnemer een doosje van drie golfballen. En de co-sponsoren Mitra en de Pruimenpot uit de Van der Hamlaan hadden zich ook al niet onbetuigd gelaten.

Daarnaast had fruitteler Elshof een partij appels geschonken waarmee ook nog appeltaart kon worden gebakken, hetgeen zeer werd gewaardeerd. Op de drivingrange werd de taart, die gebakken was door de dames Dolly den Haan, Lenny de Bruin en Marijke Prins, vanuit een grote tent uitgedeeld. Er was hier ook een drankje voor de deelnemers.

Er was die tweede lustrumdag nóg een aangename verrassing: een fraai bloemstuk waarmee het bestuur van de golfclub Zeewolde haar felicitaties aan de jarige club in Dronten wilde overbrengen. Bij de start, 20 jaar geleden, fungeerde Zeewolde als een soort buddy voor Dronten.

De uitslag: Dames categorie laag: 1) Alinka Spijkers 70 slagen, 2 Mariëlle Geraets 77, 3 Jacqueline van Leeuwen 83. Dames categorie hoog: 1) Wiesje Rasing 70 slagen, 2 Joke van Gent 77, 3 Carla Busbroek 86. Heren categorie laag: 1Marcel Westerhof 73 slagen, 2 Luuk Mulder 73, 3 Aahvin Mishra 74. Heren categorie hoog: 1) Piet van der Sar 75 slagen, 2 Jelle van der Veen 77 en 3 Gerrit Bronkhorst 77. Beste bruto: Alinka Spijkers 78 slagen.

FOTO

De vier categorie-winnaars van het Dronten Open 2017 op rij met van links naar rechts Marcel Westerhof, Piet van der Sar, Alinka Spijkers en Wiesje Rasing. Op de onderste foto het schitterende bloemstuk waarmee het bestuur van de golfclub Zeewolde het jarige Dronten feliciteerde.