In Golfclub
DOOR HANS DE JONGH

In de nieuwe digitale Fore, die vrijdag bij de leden van de golfclub ‘op de mat’ valt, is er uiteraard aandacht voor het coronavirus. De gevolgen van de uitbraak zijn voor onze vereniging niet gering. Uiteindelijk werd ook de NGF-voorjaarscompetitie afgeblazen en ging de baan dicht. Voorzitter George Gerritsen gaat er in zijn voorwoord op in.

Er is in het nieuwe nummer ook aandacht voor het komende vertrek van secretaris Piet van der Sar die negen jaar op rij die belangrijke bestuursfunctie vervulde. In het interview staat hij vooral stil bij het moment waarop in zijn beleving de vitaliteit van de club verdween en bij hem, wat hij noemt, het omdenken  begon. “Ik was fel tegen het toelaten van greenfeespelers, nu ben ik er een voorstander van”.

Jan de Vries komt als teamcaptain uitgebreid aan het woord in ons clubblad over de in het oog springende plannen om voor de Ryder- en Solheim Cup twee tribunes te bouwen. Tom Mulder, de nieuwe pro, verheugt er zich op om bij de golfschool aan de slag te gaan en Yvonne Benjamens zegt erin dat zij het, als nieuw lid, bijna vanzelfsprekend vond om voor de Golfresidentie te kiezen.

Verde testte George Gerritsen een golfbril, schrijven fysiotherapeut Hans Driesman en golfprofessional Jean Maurice van Ham over het belang van stabiliteitstraining voor de rug, is er de column van Andy Houtman, de culinaire bijdrage van Peter Zandvliet, een verhaal over twee jeugdleden en een kijkje in het leven van een overwinteraar.